Palkkavertailuissa ei ole järkeä

Vihdoin minulla ja Antikaisella on yhteneväinen näkemys palkkaeron laskennasta. Minä olen sanonut, että koska ansiotasoindeksitilastosta lasketussa miesten ja naisten välisessä palkkaerossa ei oteta huomioon tehtyjä työtunteja, se ei ole tasa-arvoinen eikä siinä ole mitään järkeä.

Henry Laasasen blogissa Antikainen sanoo: ”Palkkavertailut tehdään aina tilastoinnissa ja palkkatutkimuksissa
työaika huomioiden, eihän niissä vertailuissa muuten olisikaan järkeä
yleisindekseinä.”

http://henrylaasanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/165509-palkkaepatasa-arvon…

Lapsikin ymmärtää, että kun lokakuun kuukausipalkat maksetaan Suomessa pääosin 15. tai 20. päivä lokakuuta, ei kukaan palkanlaskija voi liittää tehtyjä työtunteja palkka-aineistoon, koska hänellä ei ole niitä saatavilla. Niitä ei voi liittää sinne jälkikäteenkään, sillä Työolotutkimus kertoo, ettei kolmasosan palkansaajista työtunteja seurata eikä raportoida ollenkaan Työaikalain 37 § luvalla. Niinpä niitä ei ole olemassa palkanlaskennassa eikä missään muuallakaan työnantajien järjestelmissä noin 700 000 palkansaajan osalta.

Olen samaa mieltä kuin Antikainen: Koska palkkavertailuissa ei oteta tehtyä työaikaa huomioon, ne ovat järjettömiä.

paulisumanen

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies". “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking - "Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard - "On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu