Naisten ja miesten välinen palkkaero ei ole 19 %

HS kirjoitti pääkirjoituksessaan 23.4.2014, että naisten ja miesten (huom. järjestys aakkosissa!) palkkaero on Suomessa samassa ja samanarvoisessa työssä 19 %.

Tilastokeskuksen yliaktuaari Sampo Pehkonen vastasi HS Mielipide-osastossa 25.4.2014 näin: "Naisten ja miesten välinen palkkaero ei ole 19 prosenttia." Hän sanoo jatkossa näin: "Mikäli samoilla ammattinimikkeillä työskentelevien naisten ja miesten (järjestys sic!) palkkoja vertaillaan keskenään, palkkaero on Tilastokeskuksen palkkaerotilastojen mukaan 6 prosenttia. Tässä vertailussa ei oteta huomioon koulutusta, ikää tai muita palkkaan vaikuttavia tekijöitä".

Olisiko ollut helpompi sanoa, ettei vertailussa oteta huomioon mitään muita tekijöitä, kuin se, että vertailu tehdään kuukauden bruttoansioista, joista on vähennetty tuntiperustaisesti maksetut ylityöt?

Tilastokeskukselle on näköjään vaikea tunnustaa, että esimerkiksi tehtyjen työtuntien (eli tehdyn työpanoksen) merkitystä ei huomioida. Naislääkärit ansaitsevat Tilastokeskuksen palkkatilastojen mukaan noin 84 % mieslääkärien ansioista, mutta Tilastokeskus ei osaa ottaa huomioon sitä, että mieslääkärit tekevät noin 20 % enemmän työtunteja kuin naislääkärit. Lisäksi on huomioitava, että mieslääkärit ovat virkaiältään ja kokemusvuosiltaan naislääkäreitä vanhempia, sillä naislääkärit ovat vallanneet lääkärimarkkinat vasta ihan hiljakkoin. EY-tuomioistuimen päätöksen mukaan virkaiältään vanhemmille työntekijöille saa maksaa enemmän palkkaa, asiaa sen enempää perustelematta.

Olen ilahtunut tästä Sampo Pehkosen esilletulosta. Suomesta taitaa löytyä itseni lisäksi sittenkin toinenkin tutkija, joka ymmärtää, etteivät Tilastokeskuksen palkkatilastot ole tasa-arvotilastoja. Tosin näin totesi jo Tilastokeskuksen pääjohtaja Heli Jeskanen-Sundström ja eduskunnan oikeusasiamies. Koko valtiofeministien joukko, joka hallitsee Suomen tasa-arvokenttää haluaa, ettei palkkaeroasiasta synny mitään keskustelua. Ja STM:n tasa-arvoyksikkö ja Samapalkkaohjelma väittävät lisäksi, että Tilastokeskuksen palkkatilastoissa on työtunnit jo huomioitu!!!!!

Nyt odottelen Antikaisen kirjoitusta asiasta, missä hän taas selittää, että naisen euro on 81 senttiä. Ja sitä Sumanen ei voi muuksi muuttaa, sillä ay-liike, Samapalkkaohjelma, STM:n tasa-arvoyksikkö, Tasa-arvoasioiden Neuvottelukunta TANE ja eduskunnan tasa-arvovaliokunta ovat niin todenneet. Antikainen ja valtiofeministit eivät voi olla väärässä!!!!!!! Näin hän on momeen kertaan vakuuttanut,

paulisumanen

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies". “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking - "Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard - "On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu