Oman pesän likaajat

Kotikasvatuksessa minua opetettiin, ettei omaa pesää saa liata. Niinpä en hyväksy Antikaisen kirjoitusta mieslääkäreistä tänään: "Antikainen 26.4.2014 10:12: hoitovirheitä sattuu mieslääkäreille enemmän heidän hutiloidessaan ja ärhennellessään potilaille."

En löydä yhtään tutkimusta, joka tukisi tätä mieslääkäreitä solvaavaa mielipidettä. Jos Antikainen ei pysty esittämään luotettavia tutkimustuloksia asiasta, hän likaa tietoisesti miesten mainetta työelämässä ja hänen toinen väitteensä tältä päivältä joutuu outoon valoon: "Antikainen 26.4.2014 11:21 "Lähestymistapani on ollut toteava ja faktoissa pysyvä."

Sitten hän yltyy solvaamaan minuakin, vaikka minulla on kirjoituskielto hänen palstalleen. "Antikainen 26.4.2014 12:29: Sumasella on oma kapeutunut näkökulmansa. Ehkä liian numeraalinen ja siten käytännön elämälle vieras…"

Tämähän on tyypillinen valtiofeministinen näkökulma palkkaeron laskentaan.  "Palkkakuilun hajottaminen osiin ei välttämättä käänny naisystävällisen politiikan välineeksi", sanoo Antikaisen sielunkumppani Raija Julkunen selonteossaan valtioneuvostolle. Numerot eivät siis saa ratkaista, vaan se miten naiset tuntevat asioiden olevan. Ja niin kuin Julkunenkin, Antikainen osoittaa palstallaan haluavansa Suomeen naisystävällistä politiikkaa, ei tasa-arvoista.

Käytännön elämästä sen varran, että olen ollut kuntasektorilla töissä vajaan vuoden, valtiosektorilla yli kolme vuotta ja yksityisellä sektorilla vajaat 40 vuotta. Olen ollut vastuussa useassakin työpaikassa palkka- ja kustannuslaskennasta, joten pystyn keskustelemaan palkoista kaikilla tasoilla kenen tahansa tutkijan tai palkka-asiantuntijan kanssa. Ja pystyin esittämään palkkoihin liittyvät epäselvyydet kaikille työntekijöille, luottamushenkilöitä myöten. Ja tulihan se toinenkin puoli palkka-asioissa koetuksi, kun toimin itse luottamusmiehenä.

paulisumanen

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies". “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking - "Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard - "On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu