Miesten ja naisten ansio- ja kotityö ei-feministisestä näkökulmasta

Kun tuo Antikainen kirjoitti asiasta feministinäkemyksen, minä kirjoitan totuudellisen, eli ei-feministisen näkemuksen.

Tilastokeskuksen tilastoja eivät maallikot ymmärrä.

Antikainen kirjoitti, että vuonna 2009 miehet tekivät ansiotyötä 3.22 ja kotityötä 2.12, eli yhteensä 5.34 tuntia. Naisten vastaavat luvut olivat ansiotyötä 2.42 ja kotityötä 3.25 eli yhteensä 6.07 tuntia.

Sitten Antikainen alkaa feministeilyn. Hän puhuu naisten kaksoistyötaakasta. Hän sanoo asiasta blogissaan näin: "Lastenhoito kotona on silti keskeinen tekijä, joka luo työelämään sukupuolisegregaatiota. Pääsääntöisesti lasten hoito ja kasvatus lankeavat äideille ja siten kasvatusvastuun epätasainen jakauma heikentää naisten työmarkkina-asemia ja hidastaa naisten palkkakehitystä – osa- ja määräaikaisista työsuhteisesta palkansaajista ylivoimainen enemmistö on naisia.

Mikä meni pieleen? (Tai ehkä ei joidenkin mielestä ei pieleen, sillä tämä kuuluu feministipropagandaan.)

Ajankäyttötutkimus tutkii kaikkien YLI 9 -VUOTIAIDEN MIESTEN JA NAISTEN ajankäyttöä. Siinä on mukana lapset, sinkut, lesket jne. Naisia on tämän vuoksi miehiä enemmän, kun naisleskiä on niin paljon tutkimuksessa mukana.

Siellä on mukana satoja tuhansia/miljoonia naisia, jotka eivät harrasta lastenhoitoa. Antikainen ja feministit vetävät kylmästi yhtäläisyysmerkit naisten ja perheenäitien väliin. Ajankäyttötutkimus ei kerro perheenäitien kaksoistaakasta yhtään mitään. Vain Antikaista ja muita feministejä kiinnostaa verrata tilastosta, tekeekö vanhapoika Vantaalta enemmän kotitöitä kuin ikäneito Ikaalisista.

Vuoden 1999 ajankäyttötutkimus osoitti, että parisuhteessa elävät miehet tekivät 8,5 tuntia viikossa enemmän yhteenlaskettua ansio- ja kotityötä kuin heidän kumppaninsa. Miksi nyt ei tehdä vastaavaa tutkimusta vuoden 2009 aineistosta, niin saisimme tietää, paljonko ero supistui sen takia, että vuonna 2009 Suomen miehiltä vietiin työt? BKT putosi 8,6 %. Miehet eivät voineet tehdä silloin töitä, koska niitä ei ollut tarjolla.

Jos verrataan vuosia 1999 ja 2009, niin miesten kotitöiden määrä kasvoi, mutta naisten putosi samalla ajanjaksolla. Tästä ilmiöstä feministit vaikenevat.

Ja arvatkaapa, mitä tilastokeskus tarkoittaa vapaa-ajalla? Siihen ei kuulu nukkuminen eikä meikkaus (henkilökohtainen hygienia). Näitä naiset tekevät miehiä enemmän. Niinpä feministit toitottavat, että naisille (siis niille yli 9-vuotiaille) jää vapaa-aikaa (yli 9-vuotiaita) miehiä vähemmän.

Valhe, emävalhe, Antikaisen tilastotulkinta

 

paulisumanen

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies". “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking - "Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard - "On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu