Palkkatasa-arvoa määritetään myös EU:ssa

EU-parlamentti päätti vuonna 2008, kuinka tehdään tasa-arvoinen palkkaerolaskelma. Päätöslauselma 2008/2012(INI) hyväksyttiin numeroin: puolesta 384, vastaan 272, poissa 14. Eli varsin selvä äänestystulos. Tässä päätöslauselmassa vaaditaan kohdassa G, että tehdyt työtunnit tulee vastaisuudessa ottaa huomioon, kun palkkaeroa lasketaan, vaikka niin ei tehdä nykyisissä palkkaerolaskelmissa.

Suomalaisten meppien äänet jakautuivat: Puolesta 8, vastaan 5, poissa 1.

Arvatkaapa, ketkä änkyröivät tasa-arvoisen palkkaerolaskelman hyväksymistä vastaan? No sosiaalidemokraatit, vasemmistoliitto ja vihreät. Eli Satu Hassi (vihr), Lasse Lehtinen (sd), Riitta Myller (sd), Reino Paasilinna (sd) ja Esko Seppänen (vas).

Heistä enää Riitta Myller pyrkii seuraavalle kaudelle parlamenttiin.

Puolesta äänestivät: Ville Itälä (kok), Annali Jäätteenmäki (kesk), Piia-Noora Kauppi (kok), Eija-Riitta Korhola (kok), Henrik Lax (r), Sirpa Pietikäinen (kok), Kyösti Virrankoski (kesk) ja Samuli Pohjamo (kesk).  Hannu Takkula (kesk) oli poissa äänestyksestä.

Heistä nyt pyrkivät mukaan: Jäätteenmäki, Korhola, Pietikäinen ja Takkula.

Mainittakoon, että kyllä Stubb ja Väyrynen oli myös valittu parlamenttiin vuonna 2004, mutta he olivat eronneet kesken kauden ennen palkkatasa-arvoäänestystä ja Stubbin tilalle tuli Pietikäinen ja Väyrysen tilalle Pohjamo.

 

 

 

paulisumanen

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies". “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking - "Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard - "On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu