Tilastokeskuksen feminististä logiikkaa

Tilastokeskuksen mukaan Suomessa oli huhtikuun lopussa 241 000 työtöntä, mutta Työministeriön  mukaan heitä oli 307 000. Totuushan on ihan toisenlaista. Esimerkiksi noissa luvuissa ei ole asevelvollisia, sillä heidän työpanostaan ei huomioda missään virallisissa tilastoissa. Asevelvolliset ja siviilipalvelusmiehet siis eivät tee "oikeita" töitä. Eli  noin 25 000 asevelvollista pitää laskea lisää. Lisäksi ne, jotka ovat jo luovuttaneet, eivätkä enää hae töitä, eivätkä ilmoittaudu työttömyyskortistoon  (100 000???), eivät ole mukana. Kun työllisyysaste 20-60-vuotiaissa on noin 68 %, eivät ne kaikki loput 32 % ole niitä, joita työnteko ei kiinnosta, vaikka tilastot muuta väittävät, vai mitä????

Koko maassa oli lomautettuja huhtikuun lopussa 33 000 henkilöä (sukupuoli?). Kokoaikaisesti lomautettuja oli 25 700 (sukupuoli?). Feministiseksi nämä luvut tekevät sen, että Tasa-arvoasiain neuvottelukunta on jo vuosikymmeniä vaatinut, että kaikessa tilastoinnissa on ilmoitettava myös sukupuolen mukaiset luvut. Niin ei kuitenkaan lomautustilastoinnissa tehdä.

Syy on siis feministinen, valtaosa tilastoinnin kohteista on miehiä. Työttömistä yli 50 % ja lomautetuista noin 80 %. Ja Tilastokeskuksen Työvoimatutkimuksissa alle 3 kk lomautetut jopa lasketaan kokoaikaiseen työvoimaan kuuluviksi, vaikka he eivät tee töitä eikä heille makseta palkkaa. Kun työttömien ja lomautettujen sukupuolesta ei puhuta, lakaistaan miesten ongelmat näkymättömiin, ihan niin kuin muutkin miesten tasa-arvo-ongelmat. Feministisen logiikan mukaan miehillä ei voi olla tasa-arvo-ongelmia. Minä rohkenen olla toista mieltä.

Milloin Suomessa voidaan siirtyä tasa-arvoiseen tilastointiin?

paulisumanen

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies". “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking - "Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard - "On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu