Valtio yksityistää miesten työpaikkoja, So what?

Viime kuussa hallitus päätti myydä Destian (ex. TVH, sitten TVL). Eilen hallitus päätti Altian myynnistä.

Katsotaanpa tätä yksityistämislistaa vähän kauempaakin. 1993 valtio alkoi luopua Outokummusta, Rautaruukista ja Valmetista. Lipposen pääministeriaikaan jatkettiin Ensolla, Fortumilla ja Soneralla. Sitten tuli taukoa, mutta 2007 valtio luopui Kemira GrowHow:sta.

Kun valtio (= Puolustusvoimat) päätti yksityistää varuskuntien ruokahuollon vuosi sitten nousi hirveä haloo. Kyseessä oli tasa-arvo-ongelma. Sitä käsiteltiin eduskuntaa myöten, sillä kyseessä olivat naisten työpaikat. Ketään ei irtisanottu, mutta kuin tyhjästä nousi ilmoille, että julkisen sektorin palkkaetuudet eivät näykään palkkakuitista vaan yksityistettäessä (sen jälkeen kun lisääntyneet työtunnit oli korvattu rahalla) palkkaedut pienenivät yli 10 %. Samoista prosenttiluvuista puhuttiin, kun Riihimäen varuskunnan siivoojat siirrettiin joku vuosi sitten yksityisen yrityksen palkkalistoille. Uuden palkan pienuusasia vietiin käräjille asti. Julkisen sektorin palkoissa on siis yli 10 % näkymätöntä palkkaetuutta (joka ei näy miesten ja naisten palkkaerovertailuissa).

Joko huomasitte, missä pihvi?

Kun joku kymmenen/sata naista joutuu yksityistämisen kohteeksi, kyseessä on tasa-arvo-ongelma. Kun kymmeniä tuhansia miehiä siirretään yksityissektorille, kukaan ei puhu tasa-arvosta mitään.

Miesten asiat eivät ole tasa-arvoasioita, vain naisten asiat ovat.

paulisumanen

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies". “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking - "Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard - "On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu