Naisten tekemät henkirikokset nousevat hälyttävästi

Tasa-arvovaltuutetun mukaan kaksi suurinta tasa-arvo-ongelmaa ovat: Palkkatasa-arvo ja miesten väkivalta naisia kohtaan. Palkkaeroista on osoitettu luotettavin tutkimuksin, että se ei ole tasa-arvo-ongelma, ainakaan naisia kohtaan. Nyt kyseenalaiseksi joutuu miesten väkivaltakin, kun tarkastelemme trendejä.

Olemme saaneet lukea viimeisistä tutkimustuloksista, että 25-34-vuotiaiden naisten tekemät henkirikokset nousivat noin 50 % noin kymmenessä vuodessa (välillä 1995–1999 ja 2008–2010). Samaan aikaan miesten tekemät henkirikokset ovat vähentyneet.

http://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikkeli/nuoret-naiset-tekevat-aiempaa-…

Tasa-arvoviranomaisten huoli miesten väkivallasta naisia kohtaan näyttää siis yliampuvalta tulevaisuutta ajatellen, varsinkin kun lähisuhdeväkivaltatilastoista puuttuvat kokonaan raskaana olevien naisten väkivalta sikiöitä kohtaan. Vuosittain syntyy noin 600 lasta äidin liiallisen alkoholin kulutuksen seurauksena (lisätty: vammautuneena). Ja jopa useampi vauva kärsii äidin tupakoinnin aiheuttamista terveysseurauksista, joita ovat mm. keskosena syntyminen ja sen riskit.

Tutkitaanpa sitten tuota 25-34 syntyneiden ryhmää ilman raskausväkivaltaa. Siinä ryhmässä naisten väkivalta on 1,3 sataa tuhatta henkilöä kohden ja miesten 7,7. (Tässä ei ole kohteen sukupuoli mukana.) Miehillä rikosten määrä on vähentynyt. Samalla naisiin kohdistuva henkirikollisuus on laskenut.

Naisten tekemä henkirikollisuus on noussut noin 50 %. Naisen tekemän henkirikoksen uhri on usein mies.

Jos laskemme näillä luvuilla vuosia eteenpäin, matemaattinen kaava antaa tuloksen, että jo ennen vuotta 2040 25-34 – vuotiaiden naisten tekemien henkirikosten määrä ylittää miesten tekemät henkirikokset. Ja tämä tilasto on laskettu ilman raskaana olevien naisten väkivaltaa sikiöitä kohtaan.

Tarttisko asialle tehdä jotain, vai huutaa edelleen kurkku suorana, että suomalainen mies on paha, tappaa ja pieksää naisia? Näin luonnehti kirjailija Sofi Oksanen jokin aika sitten suomalaismiestä.

 

paulisumanen

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies". “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking - "Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard - "On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu