Miehet, tasa-arvo ja EU

EU:n valiokuntapaikat on sitten jaettu.

EU:ssa on monenlaisia valiokuntia esimerkiksi: "Naisten oikeuksien ja sukupuolten tasa-arvon valiokunta." Olisi aivan liikaa odottaa, että siellä olisi vastaavasti "Miesten oikeuksien ja sukupuolten tasa-arvon valiokunta.", koska naisethan ne osaavat kyllä pitää miestenkin puolta tasa-arvoasioissa, niin kuin tasa-arvovaltuutettu on meille kertonut.

http://www.eppgroup.eu/fi/femm

Sivusto kertoo valiokunnan tehtävät: "Naisten oikeuksien ja sukupuolten tasa-arvon valiokunnan toimivaltaan kuuluvat naisten oikeuksien määrittely, edistäminen ja suojelu unionissa ja sen ulkopuolella sekä yhtäläisiä mahdollisuuksia edistävä politiikka, myös miesten ja naisten tasa-arvo asioissa, jotka koskevat heidän mahdollisuuksiaan työmarkkinoilla ja kohteluaan työssä. Valiokunnan tavoitteena on kaikenlaisen sukupuoleen perustuvan syrjinnän poistaminen."

Huomaatte varmaan, että miesten oikeuksien määrittely ei kuulu sukupuolten tasa-arvon valiokunnan tehtäviin. No mitäs siitä, eihän miehille mitään oikeuksia kuulukaan!

Valiokuntaan valittiin 49 naista ja 9 miestä. Jotenkin tästä tulee mieleen Suomen tasa-arvoelinten koostumus, vaikka eihän se Suomessa nyt ihan noin tasa-arvoinen ole. Miesjäsenet (kuvan perusteella) ovat:
Jordi SEBASTIÀ TALAVERA Jäsen Vihreät / Euroopan vapaa allianssi, Ernest URTASUN Jäsen Vihreät / Euroopan vapaa allianssi Espanja, Stefan ECK Euroopan yhtyneen vasemmiston konfederaatioryhmä/Pohjoismaiden vihreä vasemmisto Saksa, Arne GERICKE Euroopan konservatiivit ja reformistit Saksa, Esteban GONZÁLEZ PONS Euroopan kansanpuolueen ryhmä (kristillisdemokraatit) Espanja, António MARINHO E PINTO Euroopan liberaalidemokraattien liiton ryhmä Portugali, Georg MAYER Sitoutumattomat Itävalta, Branislav ŠKRIPEK Euroopan konservatiivit ja reformistit Slovakia ja Marco ZULLO Vapaa ja demokraattinen Eurooppa Italia.

Suomesta mukana on kokoomuksen Sirpa Pietikäinen, meppi, joka väitti ihan tosissaan, että Suomessa nainen saa samasta työstä 80 % miehen palkasta. Tällaisella asiantuntemuksella nyt pääsee mihin tasa-arvoelimeen tahansa maailmassa, kun on oikeaa sukupuolta.

Olen huolissani. EU:ssa on menossa sama touhu kuin Suomessakin. Tasa-arvon määrittelevät feministit. Miesten tasa-arvo on marginaalissa, jos sielläkään.

 

paulisumanen

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies". “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking - "Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard - "On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu