Hesarin mätäkuun juttu

Hesarissa oli tänään todellinen mätäkuun juttu. Ei toimituksen tekemä, mutta kun Hesarissa on tarkka seula, mitä Mielipide-osastolle hyväksytään, tämä on toimituksen hyväksymä mielipide. (Huom: Omista yrityksistäni kirjoittaa tasa-arvosta torpataan noin 90 %, joten seula on tiukka. Vain "oikeaa" asiaa julkaistaan.)

Marko Toivanen, Vantaa, kirjoittaa sivulla B9: "Minne häviävät Liikenteen turvallisuusviraston rahat?" Siinä hän laskee, että kun Trafin vuosibudjetti oli 2013 136 miljoonaa euroa ja henkilötyövuosia kertyi 526, niin jokainen työntekijä sai kuukausipalkkana yli 20 000 euroa.

Jaahas, näinkö Hesari laskee henkilöstön keskipalkkoja? Sanoma Oy:n liikevaihto vuonna 2013 oli 2 218,7 milj. € (Wikipedia) ja henkilöstöä noin 10 000 (Wikipedia). Se tekee keskipalkaksi 18 450 euroa/kuukausi. Tosi hyvät liksat siellä Sanoma OY:ssä!!!!

Olen ollut useassakin firmassa tuote- ja osastokustannuslaskennan vastuuhenkilönä ja tietenkin tilintarkastajana olen "jonkin verran" perehtynyt myös palkkojen muodostumiseen.

Aika on niukka luonnonvara, enkä käytä tässä sen enempää jutun virheisiin. Eikä se olekaan tärkeintä, sillä  jokin poliittinen tarkoitusperähän tälläkin jutulla täytyy olla. En tosin heti keksi, mikä? Voitteko auttaa?
 

paulisumanen

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies". “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking - "Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard - "On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu