Lyödäänkö miehiä nuijalla päähän eläkeratkaisussa?

Eläkeneuvottelut ovat loppusuoralla. Niin ovat olleet jo pitkään, eli joko loppusuora on tooooosi pitkä tai sitten loppusuoralla madellaan etanan vauhdilla.

Itseäni jänskättää, lyödäänkö ratkaisussa miehiä nuijalla päähän. Maahanmuuttajien suomenkielen oppaasta luin, että tällä hetkellä miehet kuolevat keskimäärin 74-vuotiaina ja naiset 81-vuotiaina. Kun työeläke alkaa yleisesti 63-vuotiaana, niin miesten eläkkeelläoloaika on noin 11 vuotta ja naisten noin 18 vuotta. Jos sitä lyhennetään vaikkapa kaksi vuotta, lyhenee miesten eläkkeelläoloaika 18 % ja naisten 11 %, vaikka molemmilla työvuodet kasvavat suunnilleen yhtä paljon.

Se on nuijalla päähän lyömistä. Jo tällä hetkellä miesten työnantajilta ja miehiltä kerätyistä eläkemaksuista kustannetaan naisen kolmen viimeisen vuoden eläkkeet. Nostamalla eläkeikää tarpeeksi, miehet siirtyvät valtaosin eläkkeiden maksajiksi ja naiset eläkkeiden nauttijoiksi.

paulisumanen

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies". “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking - "Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard - "On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu