Julkisten alojen ammattiliitto lyö taas tiskirätillä päin pläsiä

On vain vajaa viikko siitä kun JHL julisti lakon Helsingin kaupungin järjestämään julkiseen liikenteeseen (metro ja raitiovaunut) sen johdosta, että kaupungin omistaman Palmian se osa liiketoiminnasta, joka kilpailee yksityisen sektorin kanssa, on pakko yksityistää, muuten tulee kahnauksia EU:n kanssa.  (Näin olen asian ymmärtänyt). Yksityisen sektorin palvelutyönantajat kun eivät pysty kilpailemaan julkisen hallinnon kanssa, koska julkisella hallinnolla on edullisempi kustannusrakenne, joka osin katetaan verovaroin.

Nyt JHL lyö yksityistä sektoria taas tiskirätillä päin pläsiä. JHL:n sopimustoimitsija Riitta Rautiainen kertoo, millainen olisi mahdollisimman työntekijäystävällinen työvuorojen sijoittelu joulun, vuodenvaihteen ja loppiaisen aikana Ilta-Sanomissa: Kun pitää kymmenen päivää vuosilomaa siten, että loman alkaa 22.12.2014, uhraamalla 10 päivää vuosilomasta, saa 23 vuorokautta vapaata. "Hän korostaa sitä, että kyseessä on vain esimerkki, jonka työehtosopimus ja vuosilomalaki mahdollistavat."

http://www.iltasanomat.fi/tyoelama/art-1288743868993.html?pos=ok-nln

Olen täällä useasti kertonut, että julkisella sektorilla on sellaisia etuoikeuksia, jotka eivät näy palkkakuitissa ja joita ei oteta huomioon miesten ja naisten ansiotasovertailuissa. Kun naisia on julkisella sektorilla kolme neljäsosaa, tämä on melkoinen potti naisten palkkaeduista, joita ei oteta huomioon.

1. Yksityisellä sektorilla työnantajalla on oikeus määritellä vuosiloman pitoaika. Jos joulun maissa on kiireitä, yksityisellä sektorilla tällainen kikkailu ei käy.
2. Yksityisellä sektorilla vuosiloma on 25 työpäivää ensimmäisen työvuoden jälkeen (ensimmäisenä työvuonna 20 työpäivää) ja miesvaltaisilla aloilla se jää tähän eläkeikään asti. Jos jouluna pitää 10 työpäivää, ei kannata viettää lasten kanssa hiihtolomaa ja silti kesälomakin supistuu silti kolmeen viikkoon. Jos viettää hiihtolomaviikon, kesäloma on vain kaksi viikkoa.

Vain JHL:n tapaisilla julkisen sektorin sopimuksilla, joissa vuosiloma on jopa 37-38 työpäivää ja työehtosopimukset ovat työntekijävaltaisia, voidaan kikkailla jouluvapailla. Toki julkisen sektorin työpaikoilla, joissa annetaan 50 % talvilomakorotusta talvella pidetyillä kesälomista, vapaan määrä voi nousta huomattavasti tästäkin. Vuosilomalaki nimittäin sanoo, että vain kaksi viikkoa vuosilomasta on pakko pitää kesällä.

Mistä näitä reaalimaailmasta irti olevia ay-ihmisiä oikein sikiää äijäfeministin Antti Rinteen lisäksi?

paulisumanen

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies". “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking - "Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard - "On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu