Koulutus suosii naisia, rahat menevät harakoille

YLE: "Ikäryhmässä 33-44 naisia on parin viime vuoden aikana mennyt aika paljon työmarkkinoiden ulkopuolelle, sanoo Työ- ja elinkeinoministeriön tutkimusjohtaja Heikki Räisänen."

http://yle.fi/uutiset/parhaassa_tyoiassa_olevat_naiset_putoavat_tyovoima…

Oma tulkintani asiasta on, että kun naisilla on etulyöntiasema koulutuspolun ja ammatin valinnassa, he valitsevat "mukavimmat" työt. Tyttöjen todistukset peruskoulussa ovat puoli numeroa poikia parempia. Mutta mukava työ ei ole sama asia kuin työllistävä työ. Esimerkiksi media- ja viestintäalan ammattilaisia koulutetaan valtavasti, mutta he eivät saa valmistuttuaan koulutustaan vastaavaa työtä.

Jospa opetusministeriö tulisi järkiinsä ja tekisi tutkimuksen, kuinka monet vastavalmistuneet miehet ja naiset ovat koulutustaan vastaavassa työssä kaksi vuotta valmistumisensa jälkeen ja mitkä koulutusalat ovat ne, jotka tuottavat eniten koulutustaan vastaamattomaa työvoimaa. Ja sitten aloituspaikkoja rukkaamaan!

Ja oravanpyörä sen kun jatkuu. Kun naiset eivät saa koulutustaan vastaavaa työtä, he voivat parempien todistuksiensa nojalla valita jatkossa toisen/kolmannen …  jne  koulutuksen. Näin naiset vievät miehiltä taas koulutuspaikat, sillä naisille sallitaan aina vaan uusi tutkinto, ennen kuin mies saa sen ensimmäisenkään. Ehdotukseni on, että ensimmäistä tutkintoa vaille olevat ovat etusijassa lisätutkintoa haluavia vastaan.

"Järkeä koulutukseen", sanon mä.

paulisumanen

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies". “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking - "Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard - "On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu