Miehet rynnivät naisten aloille, naiset eivät miesten

Vanhasen hallitus sanoi tasa-arvoselonteossaan 2010: "

"Työmarkkinoiden mitassa segregaatio ei ole kuitenkaan olennaisesti muuttunut. Erityisen vähäistä on ollut miesten siirtyminen naisaloille."

Hesari kertoi 6.10.2014: " Tilastokeskuksen mukaan miehet rynnivät perinteisiile naisten aloille. Sen sijaan perinteisillä miehisillä sähkö- ja tietotekniikan aloilla naisten määrä on pysynyt pienenä."

Tietojenkäsittelyssä naisten osuus suoritetuista tutkinnoista on romahtanut. Eikä minulla ole tiedossa, että raskaisiin, vaarallisiin, likaisiin, ulko- ja yötöihin olisi naisia hakeutunut entistä enempää. Ilmoitelkaa, jos tutkimukset kertovat toista. Joko asfalttityöntekijöistä, kaatopaikan jyrän kuljettajista, korkeajännitelinjan asentajista tai rakennustyöntekijöistä on 40 % naisia? Tai edes "mieslinjoille" ammattikouluun pyrkijöistä? Jokohan se maalaribuumi loppui, kun kympin tytöt valtasivat ammattikoulun maalarilinjat katseltuaan sisustusohjelmia ja innostuttuaan koristeellisesta kalustemaalauksesta? Suomen rakannusmaalarikannan koulutus loppui, vastavuoroisesti Suomenlahden lautalla ylittävä maalareiden joukko kasvoi.

Tätä saa, kun annetaan feministien naistutkijoiden kirjoittaa mutu-tietojaan heiltä kalliilla rahalla tilattuihin tasa-arvoraportteihin. Ei se kaikki, mitä naiset tuntevat sisimmässään, ole totta faktatiedon kanssa.

No onhan tässä hyviäkin puolia. Kun naiset tekevät vuodessa (etenkin julkisella sektorilla) niin paljon miehiä vähemmän työtunteja, niin nyt tapahtuu downshifting. Miesten työtunnit alkavat pudota naisten tasalle, yhteiskunnan verotulot romahtavat ja perheiden tulotaso laskee, mutta onhan isi kotona iltaisin. Julkiselle sektorille rynnivät miehet kasvattavat julkisen sektorin menoja ja budjettiaukot sen kuin laajenevat. Verotulojen romahtaminen on selkeää ja näkyvää, sillä miehethän maksavat tuloveroa noin 4 % naisia enemmän, juuri enempien työtuntiensa ansiosta.

Toinen hyvä puoli: Keväällä uusikaan hallitus ei pääse nauttimaan jakovarasta, vaan joutuu etsimään lääkkeitä, jotta luottoluokitus ei tippuisi enempää.

Vaikeuksien kautta voittoon – suomalainen sananlasku.

paulisumanen

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies". “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking - "Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard - "On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu