Miesten työvuoden tunnit päättyvät jo torstaina 23.10.2014

Jos teemme vertailun, kuinka paljon miehet ja naiset tekevät samanarvoisia työtunteja vuodessa, niin Tilastokeskuksen ajankäyttötilastomateriaali näyttää, että kokoaikatyötä tekevät miehet tekivät samanarvoisia työtunteja noin 24 % enemmän vuodessa kuin kokoaikatyötä tekevät naiset vuonna 1999. Tänään tilanne on valitettavasti hieman toinen, sillä julkinen sektori tukee mm. naisten työtunteja noin kahdeksalla miljardilla eurolla vuodessa, Tuo ero työtunneissa ei ole ihan yhtä iso tänään johtuen siitä, että miesten työtunnit putoavat laman aikana nopeammin kuin julkisen sektorin suojatyöpaikoissa työskentelevien naisten.

Jos haluamme talouden tasapainoon, miesten työtunnit on palautettava normaalin taloustilanteen edellyttämälle tasolle, muuten täällä tulee kylmä.

Miehet tekevät normaalissa taloustilanteessa 194 työpäivässä yhtä monta normaalia työtuntia, mihin naisilta kuluu koko vuosi eli 255 työpäivää, (palkalliset poissaolot työstä, kuten lomat, on laskettu mukaan näissä päivissä).

MUTTA seuraavassa laskelmassa oletan, että miesten työvuosi on onkin lamasta johtuen 203 työpäivää, eli noin 5 % normaalin taloustilanteen työvuotta enemmän.

Silloin miesten työvuosi päättyy ensi torstaina 23.10.2014, normaalissa taloustilanteessa se olisi päättynyt jo aikapäiviä sitten.

Kun miehet ovat tuottavampia kuin naiset ja tekevät enemmän työtunteja vuoden aikana, heille kertyy vuosiansioitakin enemmän. Tästä se naisen euro (82-83 senttiä) johtuu. Tuntipalkka tehtyä vuosityötuntia kohden on miehillä suunnilleen sama, ei ainakaan enemmän kuin naisilla.

 

paulisumanen

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies". “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking - "Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard - "On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu