Vihervasemmisto vastaan sinivalkoinen Suomi

Huomenna kirjamessuilla on kokoomusnuorten pj. Susanna Kosken(kok) – contra – vasemmistonuorten pj. Li Anderssonin (vas),  yhteisen kirjeenvaihtoon perustuvan kirjan julkistamistilaisuus. Kirjan nimi on "Punavihreä, sinivalkoinen".

Kirjan nimi kuvaa hyvin sukupuolten tasa-arvokeskustelua. Feministisellä puolella on punaisia (demarit ja vasemmistoliitto) sekä vihreitä (aikaisemmin taistolaisia) feministejä. Tasa-arvopuolella näyttäisi olevan kokoomuksen ja perussuomalaisten edustajia, jos perussuomalaisten puoluesihteerin Riikka Slunga-Poutsalon esiinastumisesta voi jotain johtopäätöksiä vetää.

Saatan lukea opuksen, kun se kuitenkin tilataan Hyvinkään kirjastoonkin. Netistä olemme jo saaneet hieman esimakua tekstistä.

Li Andersson sanoo (Verkkouutiset tänään): "Vuonna 2013 naisten palkka oli noin viidenneksen heikompi kuin miesten. Suomessa ero on suurempi kuin EU-maissa keskimäärin. Noin puolet tästä selittyy sillä, että naiset ja miehet toimivat eri tehtävissä sekä naisvaltaisten alojen liian vähäisellä arvostuksella ja palkkakuopalla. Toinen puolisko erosta johtuu esimerkiksi erilaisista palkanlisistä ja tulospalkkioista, joita miehet saavat enemmän kuin samoissa tehtävissä, jopa paremmalla koulutuksella, toimivat naiset"
Li Anderssinilta puuttuu kuitenkin viitteet tutkimustietoon, jossa näin todistettaisiin. Tilastokeskuksen palkkatilastot eivät ole tasa-arvotilastoja, sanoiTilastokeskuksen pääjohtaja Heli Jeskanen- Sundström ja Eduskunnan oikeusasiamies oli samaa mieltä asiasta.

Susanna Koski sanoo (Verkkouutiset tänään): " 'Naisen euro' selittyy lähes kokonaan sillä, että naiset tekevät yksinkertaisesti vähemmän töitä kuin miehet. Tilanteessa ei ole naisten ja miesten palkkaerojen osalta mitään kiusallista. Sen sijaan siinä, että Suomessa tilastoidaan tahallaan väärin, on suoranaisen skandaalin ainekset".

Minä asun Uudellamaalla, joten en voi äänestää joulukuussa häntä. Jos Suomessa löytyy järkeä, niin halvaantunut eduskunta ja hallitus päättävät päivänsä ja Suomeen tulee vaalit pikapikaa. Tässä asiassa komppaan Nalle Wahlroosia, vaikka hän entisenä taistolaisena olisikin nykyisin viherfeministi.

Susanna Koski oli viimeksi ehdolla Vaasan vaalipiiristä. Odottelen, että joku uusmaalainenkin poliitikko uskaltaisi sanoa asiat niin kuin ne ovat, kuten hän. Puolueesta riippumatta antaisin hänelle ääneni.

paulisumanen

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies". “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking - "Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard - "On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu