Feministit hamuavat perheenisiltä kerättyjä työeläkemiljardeja

Tutkimusjohtaja Reija Lilja on ottanut elämäntavoitteekseen siirtää perheenisiltä kerätyt eläkemaksut sinkuille naisille. Hän on vuosien varrella kirjoittanut aiheesta useaan otteeseen eri yhteyksissä. Viimeinen hänen mielipiteensä julkaistiin Helsingin Sanomien pääkirjoituksessa 18.10.2014 (missäs muuallakaan kun Hesarissa!).

Työeläkeperustaista perhe-eläkettä maksetaan enemmän ansaitsevan aviopuolison (tai rek.parisuhteen puolison) kumppanille ja/tai alle 18-vuotiaille lapsille, kun työeläkevakuutettu on kuollut. Muut saavat perhe-eläkettä KELA:n kautta.

Pääkirjoituksessa korostettiin, että perhe-eläkkeitä maksettiin vuonna 2013 1,7 miljardia euroa. Sitten puhuttiin sujuvasti leskeneläkkeistä. mutta ei muistettu mainita, paljonko tuosta summasta on leskeneläkkeitä. Koko jutusta käy ilmi, että siinä yritetään sumuttaa lukijaa puhumalla välillä perhe-eläkkeestä ja välillä leskeneläkkeestä, ihan niin kuin ne olisivat synonyymejä. Naisleskiä on perhe-eläkkeen saajista noin 78 %.

Mutta eläkejärjestelmä on monimutkaisempi kuin tavallinen tutkija uskookaan eikä tuota prosenttiosuutta voi käyttää naisleskien eläkesuoritusten laskennassa. Nimittäin, jos työeläkejärjestelmän leskeneläkettä ei olisi olemassa, nuo lesket saisivat leskeneläkettä KELA:sta. Ja niin kuin kaikki varmaan hyvin tietävät, KELA:n maksut tulevat taas pääosin niiden samojen perheenisien palkkalompakosta joko suoraan KELA-maksusta tai sitten verotuksen kautta. Perheenisien verotushan on useita prosenttiyksiköitä korkeampi kuin muiden veronmaksajien.

Eli kun perheenisät (tai rek-parisuht…) maksavat tänään työeläkemaksuja yli miljardin enemmän kuin itse saavat työeläkettä, niin heidän ylijäämänsä kattaa kyllä riittävästi leskeneläkkeet. Jos leskeneläkkeet lopetetaan, kaikki miesten TEL-maksujen ylijäämä maksetaan naisille. Eihän se varmaan hullumpi tavoite ole feministille, mutta entäs se paljon puhuttu tasa-arvo????

Se, että feministit hamuavat perheenisiltä kerättyjä miljardeja, ei ole mitään loogista perustetta, paitsi ehkä naisen logiikalla ajateltuna, sanoisi Spede.

paulisumanen

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies". “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking - "Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard - "On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu