Julkinen sektori ei ole liian suuri, vaan ….

Pientilani taimikonhoitotöiden vuoksi luen Hesarit jälkijättöisesti. Niinpä vasta tänään löysin tämän uutisen: Julkisten ja hyvinvointialojen liiton (JHL) puheenjohtaja Jarkko Eloranta jakelee helmiä meille sioille kertomalla:

1. "Suomen ensisijainen ongelma ei ole julkisen sektorin suuruus vaan yksityisen sektorin pienuus ja heikkous".

2. "Onhan hyvinvointivaltio tarjonnut naisille sekä työpaikkoja, että mahdollisuuden osallistua työelämään." (liittyen pyyntöön arvioida sukupuolivaikutusta).

Kakkoskysymykseen voi vastata vain, että jos kyseessä ovat naisten ongelmat, kaikki miesten antamat vastaukset ovat vääriä. Miehet eivät Suomessa saa esittää mitään arvioita sukupuolivaikutuksista.

Mutta ykköskysymykseen haluan kannanottoja. Ei pelkästään suoria vaan analogisia.

Malli 1: Suomen ongelma ei ole suuri työttömyysprosentti. Suomen ongelma on vähäinen työtä tekevien määrä. Jos työllisiä olisi enemmän, työttömyysprosenttikin pienenisi ihan itsestään.

Malli 2: Suomen ongelma ei ole alhainen työllisyysaste vaan liian suuri työllisten määrä. Jos työtä vaille olevista työllisista vaikkapa kolmasosa hirttäisi itsensä, työllisyysastekin kohoaisi samalla lähes Ruotsin tasoon.

Malli 3: Suomalaisten henkilökohtainen ongelma ei ole liian suuret menot. Suomalaisten ongelma on liian pienet tulot. Jos nostaisimme sossu-tukia ja kaikkien miesten palkkoja 20 % ja naisten 45 %, kaikki meno-ongelmat katoaisivat.

Kaikki hyvät ehdotukset palkitaan kirjapalkinnolla.

Kirjapalkinnon saa jokainen hyväksytysti kommentoinut lähettämällä postiosoitteen sähköpostiin paulisumanen miuku gmail piste com. (Hyväksyminen on täysin subjektiivista, kuinkas muuten).

paulisumanen

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies". “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking - "Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard - "On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu