Mitä tutkimus kertoo?

Taustaa: Olen useasti kertonut, että bruttoansioiden vertailu ei kerro mitään palkkatasa-arvosta. Ja se, että naiset ansaitsevat 83,1 % miesten ansioista, ei tarkoita, että naisten palkat olisivat 83,1 % miesten palkoista, vaikka STTK niin väittääkin. Naisten vuosiansiot päättyivät tänään, kun verrataan niitä miesten vuosiansioihin. Mutta naisten tekemät vuosityötunnit päättyivät jo viikko sitten, kun verrataan niitä miesten tekemiin vuosityötunteihin.

Nyt on tehty terveydestä taustoiltaan yhtä hämärä tutkimus:

Cardiffin yliopistossa on tehty 35 vuotta kestänyt tutkimus, johon osallistui 2500 miestä.

Heitä pyydettiin noudattamaan viittä sääntöä: syö hyvin, urheile, juo maltillisesti

alkoholia, pysy normaalipainoisena, älä polta.

Vain 25 miestä onnistui noudattamaan neuvoja koko tutkimuksen ajan. He kaikki voivat paremmin kuin muut tutkimukseen osallistuneet.

Miten tuota lopputulosta pitää tulkita? Mitä johtopäätöksiä voi vetää 25 miehestä, kun se on vain 1 % koko otoksesta? Ja montako miestä noudatti neuvoja, mutta kuoli kesken tutkimuksen? Jos heitä on paljon, kannattaako kuoleman uhalla noudattaa neuvoja?

Mitä tarkoitti "voivat paremmin", fyysisyyttäkö? Kenelle riittää se, että "voi paremmin", jos elämällä ei sitten ole muuta sisältöä? Onnellisuutta ei nimittäin mainittu tutkitun.

Haluatko elää 100-vuotiaaksi fyysisesti terveenä ja kuolla sitten kolmenkymmenen vuoden vi..tukseen?

paulisumanen

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies". “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking - "Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard - "On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu