Palkkaero on Suomessa 24 % samanlaisesta työstä, sanoo WEF

Pimeän illan ratoksi luin World Economic Forumin raportin tasa-arvosta 2014. Siinä Suomi rankattiin sijalle 2 maailman valtioiden joukossa.

Erityisesti minua kiinnosti palkkatasa-arvo. Siinä Suomi sijoittui sijalle 16, sillä Suomessa maksetaan naisille vain 76 % samanlaisesta (similar) työstä kuin miehille. Uskokoon ken tahtoo.

Muita raportin kummallisuuksia:

Esimerkki 1: Jos naisilla menee miehiä paremmin, se ei ole tasa-arvon vastaista, vaan silloin raportti sanoo, että vallitsee täydellinen tasa-arvo. Tällaisia vertailukohteita löytyy Suomesta esimerkiksi naisten paremmasta koulutuksesta ja terveydestä (healthy life expectancy).

Esimerkki 2: Täysiä pisteitä Suomi ei saa myöskään tyttöjen syntyvyydestä, se kun on vain 96 % poikien määrästä. Tämä on luonnollisesti miesten syy, kun eivät osaa tähdätä tasapuolisesti X ja Y-kromosomia sisältäviä panoksiaan kohti odottavaa munasolua. Kaikki munasoluthan ovat samanlaisia, joten syy ei voi olla naisissa.

Raportin tekijöissä on nimistä päätellen 80 % naisia, johtuisiko raportin datan taso ja päättelytavat tästä, en tiedä. Tosin en ole vahva ulkomaisista etunimistä enkä jaksa Googlettaa jokaista epämääräistä nimeä.

paulisumanen

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies". “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking - "Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard - "On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu