Tutkijoita ja hutkijoita

Google avasi minulle sattumalta ihan muuta etsiessäni Ekonomiliiton (SEFE) sivun vuodelta 2013.

Siinä sanotaan mm. näin: "Taloudessa on jo elpymisen enteitä. Suomen Pankki povaa vuodelle 2014 nousua 0,9 %, ETLA 1,6 % ja Pellervon Tutkimuslaitos 2,3 %.

Haastateltu ekonomi Arto Suninen sanoo: "Vuoden 2014 loppuvuosi näyttää jo hyvältä ja seuraavat vuodet 2015-2017 näyttävät todella hyviltä".

Artikkelin ainoa oikeaan osunut povaus on: "Julkinen sektori on ongelmissa vielä vuosia".

Taloustieteilijät ja ekonomit ovat kuin säätieteilijät: Kun lupaa tarpeeksi monta kertaa, että hyvät ilmat ovat tulossa, niin ennustus osuu oikeaan varmaan parin kymmenen pieleen menneen päivän jälkeen.

Meille on luvattu jo seitsemän vuotta, että nousu alkaa ensi vuonna (paitsi, että Katainen taisi luvata, ettei meille mitään lamaa tule, sillä USA:n Lehman Brothersin kaatuminen  ei vaikuta meihin mitenkään).

Tässä alkaa jo toivoa, että se nousu tulee edes sitten joskus 2020-luvulla, vaikka onko silläkään mitään väliä, sillä tuskin Suomi selviää sinne asti.

Paras vaihtoehto Suomelle on, että liitytään takaisin Ruotsiin, sen Itämaakunnaksi, ja päästään eurosta eroon. Mutta sekin lienee turha toive. Ei Ruotsi meitä huoli. Eihän Suomikaan huolisi Karjalaa, vaikka sen ilmaiseksi saisimme.

paulisumanen

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies". “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking - "Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard - "On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu