Mitä on feminismi?

Kun en osaa itse vastata, mitä on feminismi, antaa Marianne Laxenin, pitkän linjan feministin, vastata. (Googlatkaa kikkelikortti).

http://arenan.yle.fi/radio/2490141

Puheen aamu 18.11.2014

Haastateltava Marianne Laxen

Otsikko "Tasa-arvo ei ole uskomuksien ja tunteiden asioita"

"Kun puhutaan sukupuolten välisestä tasa-arvosta ja feminismistä ja feminismi on niinkuin … jos mä yrittäisin sanoa sen lyhyesti niin eräänlaista pyrkimystä sukupuolten tasa-arvoon, jossa, niinkuin nähdään, että nykymaailma on patriarkaalinen ja niinkuin miesnormien täyttämä ja halutaan murtaa näitä miesnormeja ja sitä patriarkaattia."

Mikäli tätä ymmärrän, niin naiset haluavat muuttaa miehet kaltaisikseen ja murtaa miesnormit ja patriarkaatin. Mitä ne ovat, sen määrittelevät feministit, tietysti.

Kävin intin alle 20 vuotta sodan jälkeen ja sovin inttitoverini, Reposaarelaisen kalastajan kanssa, että hän ottaa meidät kyytiin Ruotsiin tiukan paikan tullen. Feminismiä ei voi paeta Ruotsiin, nyt on löydettävä joku kalastaja etelärannikolta pakoreittiä varten.

_______________________________

Edellisen Laxenin haastattelun kuulin miltei kaksi vuotta sitten, otteita täällä:

http://paulisumanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/133753-feministi-laxen-tyoe…

paulisumanen

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies". “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking - "Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard - "On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu