Hesarin kuukausiliite valehtelee minun palkkaerolaskelmastani

Tänään 3.1.2014 ilmestyneessä Helsingin Sanomien kuukausiliitteessä on Anni Lassilan kirjoittama juttu: "Se suuri ero". Alaotsikko: "Naisen euro on yhä vain 83 senttiä. Miksi naiset tienaavat vähemmän kuin miehet?" Pääasiantuntijana on Palkansaajien tutkimuslaitoksen tutkimusjohtaja Reija Lilja, joka ei tunnusta, että palkkaerolaskelmissa verrataan miehen ja naisen erisuuruista työpanosta keskenään.

Olen mukana jutussa, kun toimittaja sanoo näin: "Eräs emeritustutkija laski, että miehet tekevät niin paljon enemmän töitä kuin naiset, että heille kuuluisi tasa-arvon nimissä nykyistäkin enemmän palkkaa. Tilastotieteilijät eivät oikein löytäneet tukea väitteille."

Moniko tilastotieteilijä edes yritti edes tutkia miesten ja naisten vuosityötuntien eroa? Miten toimittaja Anni Lassila kehtaa valehdella. Yksikään tilastotieteilijä ei ole esittänyt mitään, mikä kumoaisi minun laskelmani. Lupasin 50 000 euroa sille, joka ensimmäisenä kumoaa sen väitteen, että miehet tekevät noin 17-20 % enemmän vuosityötunteja kuin naiset, mutta kukaan ei edes yrittänyt. Tilastokeskuksen palkka-aineiston mukaan miehet tekevät noin prosentin verran enemmän työtä kuin naiset.

Olen puhunut asiasta erilaisissa konferensseissa nyt noin 5 vuotta eivätkä sielläkään tohtoritasoiset kuulijat ole epäilleet asiaa. Toukokuussa menen Malmöhön "6TH INTERNATIONAL COMMUNITY, WORK AND FAMILY CONFERENCE" – tilaisuuteen puhumaan jälleen kerran miesten ja naisten vuosityötuntien erosta, joka on sekä Ruotsissa että Suomessa suunnilleen sama.

Onneksi Suomessa on tutkiviakin journalisteja eikä pelkkiä feministien äänitorvia. Lännen Medioissa on ollut joulun jälkeen palkkaerokirjoitus, jonka tekijä on Viki Salonen. Se ilmestyi ainakin 30.12.2014 mennessä Aamulehdessä, Ilkassa, Lapin Kansassa, Hämeen Sanomissa, Forssan Lehdessä, Satakunnan Kansassa, Kalevassa, Kainuun Sanomissa ja Pohjolan Sanomissa. Turun Sanomissa ei ole vielä näkynyt, olisiko juuttunut sensuuriin. Turussa on muutama professori, jotka äänekkäästi levittävät "naisen euro on 80 senttiä" – propagandaa? Etunenässä Kevät Nousiainen ja Alf Rehn. Kevät Nousiaisen varmaan kaikki tuntevat. Alf Rehn on organisaation ja johtamisen professori Åbo Akademissa. Professori, joka ei näemmä ymmärrä työelämästä mitään.

paulisumanen

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies". “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking - "Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard - "On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu