Matemaatikon ja tilastotieteilijän tipattomat 10 kk

Jotkut viettävät tipatonta tammikuuta.

Ajattelin pistää paremmaksi ja viettää tänä vuonna 10 kuukautta juomatta alkoholia.

Se tapahtuu niin, että juon päivittäin vain kello 18.00 – 21.30, eli alle kuudesosan päivästä. Jaettuna koko vuodelle minä siis juon alle 2 kuukautta koko vuonna. Ne kuukaudet, jolloin juon laskennallisesti koko ajan ovat minulla kesä- ja joulukuu, koska silloin saatan hairahtua ja alkaa juomisen jo ennen 18.00. Ja lupaan itselleni, että jos aloitan joku päivä juomisen ennen kello 18.00, lopetan sen viimeistään kolmen ja puolen tunnin kuluttua aloittamisesta. Ja jos näin ei tapahdu, lupaan itselleni olla juomatta seuraavana päivänä (tuskin se alkoholi silloin maistuukaan, sillä en juo krapularyyppyjä).

Minua kauhistuttaakin ajatus tipattomasta tammikuusta, jos siitä seuraa 11 seuraavan kuukauden jatkuva kännääminen. Minun ajatukseni kymmenestä kuukaudesta juomatta kuulostaa ainakin omaan korvaan paremmalta. Ajatuksen 10 kuukauden juomattomuudesta sain lääkäriltäni, joka varoitti, että minun iässäni  (71 v. 9 kk) suuret elämänmuutokset ovat vaarallisia terveydelleni. Vaikka olen hieman ylipainoinen (187 cm/100 kg), mihinkään laihdutuskuuriin ei kuulemma ole syytä ryhtyä. Liikuntaakaan en saa lisätä yltiöpäisesti. Joten en voi siis vaaratta muuttaan niitä juomatapojanikaan, jotka olen omaksunut viimeisen viiden vuoden aikana, näin asian ymmärsin.

Ja nyt kun ollaan menossa jo kuudetta päivää tammikuussa, voin kertoa väliaikatietona, että lupaukseni olen pitänyt. Pitäkää peukkuja, että jatko sujuu yhtä hyvin.

paulisumanen

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies". “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking - "Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard - "On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu