Hallitustemme tasa-arvopolitiikka vie tuhoon ja hyvä niin

Hallituksen tasa-arvo-ohjelman loppuraportti 14.1.2015.

Lainaus: "Osa tasa-arvo-ongelmista on niin sitkeitä, että niissä ei ole edetty riittävästi. Näitä ovat esimerkiksi työelämän tasa-arvo, muun muassa palkkaerot…" Hallitusten tavoitteena peräjälkeen on ollut maksaa miehille ja naisille samat kuukausiansiot riippumatta siitä, että naiset tekevät vain noin 80 % miesten vuosityötunneista normaalissa taloustilanteessa.
_____________________

Mitenkähän tämän luettuani mieleeni putkahti tämän päivän HS:n juttu: "Luova tuho nostaa Suomen".  "Hyvinvointivaltio pelastuu markkinatalouden kautta", sanoo ETLA:n tutkimusjohtaja ja Jyväskylän yliopiston taloustieteen professori Mika Maliranta.

Ihmettelinkin, mihin hallitus pyrkii, mutta nyt se selvisi. Ensin tuhotaan kaikki kivijalkaa myöten, vasta sitten suomalaiset uskovat, ettei nykyisestä palkkapolitiikasta hyvä seuraa. Siinäkin mielessä tuho on hyvä toiminta-ajatus, että siinä tuhotaan yhteisvaluutta eikä Suomea hyväksytä enää mukaan uuteen yritykseen. Tuhon jälkeen hallituksellekin selviää, ettei naisille voi maksaa miehiä enempää keskituntipalkkaa vain sillä perusteella, mitä heillä on haarojen välissä.

Palkkaa pitää maksaa enemmän niille, jotka tekevät sen työn, joka on palkanmaksun arvoista markkinaehtoisesti. Aloitetaan tuhkasta ja pölystä nousu vaikkapa siten, että ensin maksetaan naisille ja miehille samaa perustuntipalkkaa 10 euroa tehtyä työtuntia kohden ja sitten lisäliksaa markkinaehtoisesti niille, joiden työpanosta markkinatalous tarvitsee.

Uskon, että tämä hallituksen tuhon kautta nousuun – politiikka sopii miehille, jos vain hengissä pysytään. Maliranta kun sanoo: "Jotkut kärsivät ihan oikeasti". Tällä hetkellä talouden aiheuttamat kärsimykset ovat langenneet pääosin miehille.

paulisumanen

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies". “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking - "Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard - "On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu