Tarja Halonen ottaa kantaa peruskoulun tasa-arvoon

Vihreä Nainen – lehdessä haastatellaan Tarja Halonen – nimistä henkilöä. Tällä on vankat mielipiteet siitä , että tyttöjä syrjitään koulutuksessa. Seuraavassa lainaus jutusta:

"Mitä jos tyttö ei opi?
Halosen mielestä koululaitoksen pitäisi paremmin ottaa huomioon tyttöjen ja poikien erilaisuus oppijana. Tosin hän oli harmikseen havainnut selvää asenteellisuutta: Jos pojat eivät pärjää koulussa, vian sanotaan olevan järjestelmässä, oppisisällöissä tai opettajissa. Jos taas tytöt eivät opi, vian ajatellaan helposti olevan muka heissä itsessään."

Nyt Tarja ei tiedä, että asia on juuri päin vastoin. Pari vuotta sitten TANE:n järjestämässä tilaisuudessa "Miehet ja tasa-arvo" rohkenin esittää mahdollisia syitä siihen, että pojat viihtyvät tyttöjä huonommin koulussa ja saavat peruskoulussa noin puoli numeroa huonomman keskiarvon kuin tytöt. Kun asia on ollut tiedossa jo koko tämän vuosituhannen, eikö asialle voitaisi tehdä jotain? Mitkään testit eivät ole osoittaneet, että pojat olisivat tyhmempiä kuin tytöt, joten vian koulutustuloksen erilaisuuteen täytyy löytyä jostain muualta. Vaikka tilaisuuden nimi saattoi viitata miehiin, niin tilaisuuden osanottajista noin 80 % oli naisia, näinhän meillä tasa-arvo-ongelmia ratkotaan.

Salin toiselta puolelta nousi tuohtunut naishenkilö, joka mumisi niin nimensä että siitä ei saanut mitään selvää (Elina Lahelma ?, Ritva Jakku-Sihvonen?, en tunne kumpaakaan professoria, joten en tiedä, mutta tilaisuus kyllä videoitiin, joten löytyyhän se puhuja tiukan paikan tullen), joka väitti tutkineensa asiaa perusteellisesti vuosikymmeniä eikä ajatuksella koululaitoksen, opetussuunnitelmien tai opettajien epätasa-arvosta ole mitään perusteita. Syyt ovat pojissa itsessään, ei tasa-arvon puutteessa. Pojat ovat villejä eivätkä jaksa keskittyä ja ovat siten itse syypäitä heikkoihin oppimistuloksiin. Ja kun ne vielä häiritsevät tyttöjen oppimista, se se vasta onkin epätasa-arvoista touhua!

Joten Tarja Halonen voi nukkua yönsä rauhassa. Jos joku hieman koulutuksen epätasa-arvoisuutta epäilisikin, aina nousee kymmeniä "tasa-arvoisia" kiistäjiä jokaista epäilijää kohden ja kääntää asiat päälaelleen.

Vai onko teillä päinvastaisia kokemuksia keskustelusta koulujen tasa-arvosta? Moniko professori on syyttänyt tyttöjä itseään, jos he eivät opi?

0
paulisumanen
Sitoutumaton Hyvinkää

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies".
“The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking -
"Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard -
"On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu