Tasa-arvoteesini

Eräs toimittaja kysyi minulta, mitkä ovat sinun tasa-arvoteesisi. Vastasin suunnilleen näin (Jos tulee lehteen, niin perästä kuuluu):

1. Miesten tasa-arvoisesti laskettu palkkataso tehtyä vuosityötuntia kohden on saatava nostetuksi naisten tasolle.
2. Miesten tekemät vuosityötunnit on saatava samalle tasolle naisten kanssa.
3. Miesten työelämän muihin ongelmiin, kuten työn raskauteen ja vaarallisuuteen on saatava parannus (yötyö, työtapaturmat jne)
4. Poikien ja tyttöjen älykkyydessä ei ole löydetty eroa. Koululaitosta tulee kehittää niin, että yhteiskunnan kustantama koulutus kohdistuu tasa-arvoisesti molempiin sukupuoliin niin, että myös koulutuksen lopputulos on tasa-arvoinen.
5. Suomeen on saatava vapaaehtoinen asepalvelus ja pakolliset kutsunnat koskevat Norjan malliin myös naisia. Palvelus voi olla aseellisen palveluksen sijasta "sukupuolesta riippumattomatonta kansalaispalvelua", kuten Ranskassa halutaan. Palveluksesta saa Sveitsin mallin mukaisen alennuksen verosta (noin 2-3 prosenttiyksikköä vuoden palveluksesta) loppuiäkseen. Tai sitten näiden vaihtoehto on ammattiarmeija, jossa on naiskiintiö.
6. Suomeen on saatava kaksi tasa-arvovaltuutettua, joista toinen on aina mies. Kaikkiin tasa-arvoelimiin on saatava 40 % mieskiintiö henkilöistä, jotka ymmärtävät miesten ongelmia. Sopiva koulutus- ja työkokemustausta voi olla esimerkiksi työelämän tuntijat yleensä, sosiologit, sosionomit, psykologit, psykiatrit, lääkärit, opettajat jne. Mitään pseudotieteellistä koulutusta ei saa vaatia.
7. Tasa-arvoelimiin tulee saada asiantuntijoita miesten miehiin ja naisten miehiin kohdistaman väkivallan selvittämiseksi ja toimenpiteiden aikaansaamiseksi. Nykyisin tuntuu siltä, että etenkin naisten miehiin, lapsiin ja sikiöihin kohdistama perheväkivalta aiotaan sivuuttaa.
8. Vaikka edellä mainitut jo vaikuttavat positiivisesti miesten terveysongelmiin, pitää koko väestölle saada kutsuntojen jälkeenkin yhteiskunnan järjestämää ilmaista säännöllistä terveystarkastusta ja -huoltoa hautaan asti. Miesten elinikä pitää saada lähemmmäksi naisten elinikää jo eläkejärjestelmämme valuvikojenkin vuoksi.

paulisumanen

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies". “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking - "Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard - "On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu