Missä asuvat Suomen rikkaimmat ja köyhimmät asukkaat?

Iltalehti on tehnyt jutun siitä, missä asuvat Suomen epätasa-arvoisimmat ihmiset. Eli ne, joilla on eniten ja vähiten verotettavia tuloja.

Arvatkaapa, missä asuvat ne köyhimmät? Legendaarinen kossupullo vetoa siitä, että ette arvaa oikein.

.

.

http://seventhblogibypali-pali.blogspot.fi/

Oikea vastaus on nimittäin ……

Espoo on melkein jokaisen mielestä Kauniaisten jälkeen se Suomen suurituloisimpien ihmisten asuinpaikka. Näin ainakin maatiaisjärjelläni arvaisin. Tosin Tilastokeskuksen listassa Suur-Kauniainen oli vasta sijalla 13, mutta en löytänyt sellaista paikkaa mistään kartasta.

Suomen rikkaimpien postinumeroalueiden seitsemän kärjessä – listalla on viisi Espoolaista postinumeroa: Westend, Friisilä, Mankkaa, Laaksolahti ja Nöykkiö.

MUTTA: Suomen köyhin postinumeroalue on: Yllätys, yllätys, yllätys: Espoo, Otaniemi. Valhe, emävalhe, Tilastokeskuksen tilasto – slogan pitää jälleen kerran paikkansa ja minä tilastotieteilijänä allekirjoitan sen.

Jos aikaisemmin uskoitte Tilastokeskuksen tilastoihin, nyt on viimeinen aika herätä!!!!!! Tilasto kertoo vain sen, mitä tilastoidaan. MUTTA on erittäin tärkeää, jopa välttämätöntä tunnistaa kaikki se, mitä tarkastelun kohteena olevan tilastoinnin taustalla on. Eli se, miten tilasto on muodostettu, mikä on otantamenetelmä, mitä otannassa on mukana  ja mitä siinä ei ole ja varsinkin tunnistaa se, mistä asioista tilasto ei kerro. Ehkä viimeksi mainittu onkin monesti tärkeintä, sillä Tilastokeskus ei sitä suostu kertomaan, ainakaan ilmaiseksi.

Espoon Otaniemi on paikka, jossa asuvat meikäläisen maatiaisjärjellä ajateltuna ne henkilöt, jotka kaksi-kolme-neljäkymmentä vuotta myöhemmin asuvat niissä postinumeroissa, jotka ovat suurituloisimpien asukkaiden kärjessä (katso listaa yllä, paitsi että rikkaimpien asuinalueet saattavat muuttua, kun tonttimaa loppuu joillakin postinumeroalueilla).

Muistakaa nyt ja aina reaalimaailman asioissa: Valhe, emävalhe, Tilastokeskuksen tilasto!!!!

LISÄKSI: On huomattava, ettei Tilastokeskuksen ansiotilastoissa huomioida sitä väestönosaa, joka ei ansaitse mitään tilastoitavaa. Kun Suomessa verotettavaa tuloa on noin 4,55 miljoonalla ihmisellä, se on vain noin 84 % väestöstä. Ja tottahan lienee sekin , että tuskin puolet väestöstä ansaitsee verotuksellisesti merkittävää tuloa.

paulisumanen

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies". “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking - "Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard - "On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu