Miehet tulevat saamaan lisää liksaa, lupaa Antti Rinne

HS 7.2.2015: Naisen euroksi 90 senttiä vaalikauden lopussa, jos SDP on seuraavassa hallituksessa, sanoo Rinne.

Kyseessä on palkkatasa-arvo. Turun yliopiston oikeusvertailun ja yleisen oikeustieteen professori Kevät Nousiainen kertoi Samapalkkafoorumilla, kuinka epätasa-arvoisia ovat nuo Tilastokeskuksen tuottamat palkkavertailut, joita Rinnekin käyttää. Rinne valtiovarainministerinä on Tilastokeskuksen "ylipäällikkö", sillä Tilastokeskus on Valtiovarainministeriön alainen virasto.

Nousiaisen huomautukset:

1. Lissabonin sopimuksen artiklan 157 mukaan tehdyt työtunnit tulee huomioida tehtäessä palkkaerolaskelmaa. (Muuten Nousiaiselle tiedoksi: Sama vaatimus on tarkennettuna EU-parlamentin päätöslauselmassa 2008/2012(INI) kohdassa G.)

2. EU-tuomioistuimen käytännön mukaan eläkkeet tulee huomioida palkkavertailussa.

3. EU-tuomioistuimen mukaan ILO 100 -sopimuksessakin mainitut ei-syrjivät palkanlisät tulee poistaa palkkavertailuista.

Jospa Rinne pistäisi sen viraston, josta vastaa, tekemään vihdoin tasa-arvoisen palkkavertailun Suomea velvoittavien kansainvälisten säännösten mukaan (ILO, EU-oikeus, EU-parlamentti ja EU-peruskirja eli ns. Lissabonin sopimus). Jos SDP on seuraavassa hallituksessa, lupaako Rinne tehdä niin kuin tulos sanoo?

Kun nykyään miesten ja naisten palkkataso on sama, lupaako Rinne todella nostaa miesten palkkoja niin, että naisen euroksi tulee 90 senttiä????

Hopi, Hopi, Rinne! Kun vielä olet tilastokeskuksen "ylipäällikkö", pistä hösseliksi, niin saamme tietää totuuden palkkaerosta. Jos et pistä hösseliksi, se merkitsee, että et halua tietää totuutta, mutta sehän on tyypillistä pölhöpopulistipoliitikolle.

paulisumanen

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies". “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking - "Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard - "On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu