Lääkärinkin ajattelu voi pätkiä

TANE (Tasa-arvoasiain neuvottelukunta) on eduskunnan asettama organisaatio, jolla on omat nettisivut.

Ne eivät kuitenkaan ole järin tasa-arvoiset palkkaerolaskennan kannalta. Tasa-arvoisessa palkkaerossa tulee ottaa huomioon tehdyt työtunnit, niin kuin STM:n tasa-arvoyksikön Outi Viitamaa-Tervonen, Tilastokeskuksen tutkija Anna-Maija Lehto ja Turun yliopiston professori Kevät Nousiainen vaativat.

Nyt TANE:n sivuilla on uutisoitu ja linkattu Kristillisdemokraattisen lääkärikansanedustajaehdokkaan kirjoitukseen, jossa jälleen kerran unohdetaan, ettei Tilastokeskuksen ansiotasoindeksitilastossa huomioida tehtyjä työtunteja mitenkään.

http://www.tane.fi/fi/ajankohtaista/sisalto/view/19798

Tiina Tuomela (kd.) kirjoittaa: "Naisten palkkapäivää vietettiin viime vuonna 31.10. Tuo päivä määritetään vuosittain ansiotasoindeksin perusteella. Se tarkoittaa, että loppuvuoden naiset työskentelevät periaatteessa palkatta. Naisten ansiotaso on vain n. 80% miesten ansioista."

Tiedoksi TANE:lle ja Tiina Tuomelalle: Sitä palkatta työtä tekoa se EI tarkoita. Kun ne samat naiset tekevät vain noin 83 % niiden miesten työtunneista, niin naisten työnteko päättyy suunnilleen samana päivänä kuin se kuvitteellinen palkanmaksukin. Ja jos miehet tekisivät yhtä vähän työtunteja vuodessa kuin naiset, niin myös miesten palkanmaksu ja työt päättyisivät 31.10, mutta siitä seuraisi katastrofi, joten en puhu siitä mahdollisuudesta sen enempää. MUTTA

"Jos naiset tekisivät yhtä paljon töitä kuin miehet, meillä ei olisi nyt kestävyysvajetta eikä valtiolla velkaa."

Siinäpä Tiina Tuomelalle oiva vaalilause, jos hän haluaa pysyä totuudessa.

paulisumanen

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies". “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking - "Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard - "On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu