Mistä tietää, että juristi valehtelee? No siitä, että …

Vihreät naiset verkkosivulla on pitkään ollut nykyisen vihreän (entisen SDP:n kansanedustajan) Susanna Rahkosen vaalikirjoitus.

http://www.vihreatnaiset.fi/blog/2015/04/13/susanna-rahkonen-samapalkkai…

Siitä mielenkiintoinen ote: " Ylityöt tai lyhyemmät työajat eivät selitä

Naisten euro on edelleen kuuluisat 80 senttiä. Tai on siitä vähän petrattu. Palkkaero on nyt 83 prosenttia. Palkkaero tuntuu niin epäoikeutetulta, että monen tekee mieli kyseenalaistaa koko juttu. Usein kuulee väitteitä, että naiset tekevät vähemmän ylitöitä tai että naiset tekevät enemmän osa-aikatyötä ja erot johtuisivat niistä. Näin ei kuitenkaan ole. Osa-aikatyöt, lyhyemmät työajat ja ylityöt on putsattu vertailuista pois. Palkkoja vertailtaessa on katsottu säännöllisen työajan keskiansioita ja siinä ero on sitkeästi olemassa. Jos kaikki mahdolliset ansiot otettaisiin vertailuun, totuus olisi paljon raadollisempi. Ero olisi tuolloin 75 prosenttia ja valitettavasti naisten tappioksi."

Kirjoitin siihen vastineen, joka "odottaa" julkaisemista, ilmeisesti maailman tappiin asti. Julkaistaan se sitten edes täällä. Juristin matematiikka on omituista. Palkkaero on muka 83 prosenttia! Palkkaero ei ole edes 17 prosenttia vaan nolla.

Juristi Susanna Rahkonen sanoo ”naisen euro on 83 senttiä” – propagandasta: … lyhyemmät työajat ja ylityöt on putsattu vertailuista pois.”

Tämä on vale. Miesten ja naisten säännöllinen työaika ei ole yhtä pitkä, vaan miehillä noin 10 % pidempi. Esimerkiksi naisten työssäoloaste on noin 82-83 % ja miesten 86-87 %. Mitään työaikoihin liittyvää vakiointia ei ole vertailussa tehty. Eikä niistä ylitöistäkään ole poistettu kuin tuntiperustaisesti maksetut ylityötunnit. Jos palkansaaja saa, kuten esimiestaso miltei poikkeuksesta saa, ylityökorvaukset kiinteään kuukausipalkkaan sisältyvänä, ei niitä voi mitenkään poistaa palkka-aineistosta. Näiden piiloon jäävien ylitöiden vaikutus palkkaerolaskelmassa on noin 10 %. SYY: Ne ovat pääosin miehiä, jotka toimivat sellaisissa esimiestehtävissä, joissa on kokonaispalkkaus.

Naisten ja miesten säännöllisen TEHDYN työajan ansio on suunnilleen samaa luokkaa tehtyä vuosityötuntia kohden laskettuna.

Susanna Rahkonen on juristi.

Mistä tietää, että juristi valehtelee? Kun eräs valmennettavani lähti opiskelemaan oikeustieteitä, hän valisti minua, että juristit valehtelevat aina silloin kun heidän huulensa liikkuvat.

paulisumanen

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies". “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking - "Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard - "On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu