Onko lasikatto naisen itsensä (ja toimittajan?) pään sisällä?

Kovimmin tässä kuussa lasikatosta jyrähti Koneen muotoilujohtaja Anne Stenros. Mutta sen jälkeen työelämän tasa-arvosta ovat puhuneet naisjohtaja Anu Ukkonen ja RAY:n päällikkö Hanna Forsström hieman eri malliin.

Anne Stenros, arkkitehti, tekniikan tohtori, professori. Opiskellut arkkitehtuuria muun muassa Reima Pietilän johdolla Oulun yliopistossa ja Kaliforniassa Berkeleyn yliopistossa. Toiminut Design Forum Finlandin toimitusjohtajana 1995–2004. Koneen muotoilujohtaja vuodesta 2005. Kotoisin Espoon Tapiolasta, vanhemmat kalustevalmistaja Muuramen omistajat, sisustusarkkitehti, professori Pirkko Stenros ja isä arkkitehti, professori emeritus Helmer Stenros.

Stenros näin (HS 3.5.2015/Katja Boxberg): "Menestyneet naiset, jotka kiistävät kokeneensa ennakkoluuloja, eivät voi olla ihan tosissaan". Hän ei usko urallaan pärjänneitä naisia, jotka väittävät, että naiseudesta ei ole ollut mitään haittaa.
________________

Mutta sama Anne Stenros sanoi Taloussanomissa (18.10.2013/Laura Manninen) näin: "Jokainen nainen huomaa jossain uransa vaiheessa, että naiseudella on merkitystä. Mutta onko se nyt sitten sulkenut ovia vai avannut niitä, sitä on hirveän vaikea sanoa. Ainakin miesvaltaisella alalla jää helpommin mieleen.
________________

MTV3 12.5.2015 (Ei näkyvissä toimittajan sukupuolta): Miesvaltaisen alan naispäällikön vinkki: Lasikatto rikki osaamisella ja asenteella.

Digitaalisten kanavien päällikön Hanna Forsströmin alaisuudessa RAY:llä työskentelee enää yksi nainen. Pelialalla edennyt Forsström tietää, millaista on työskennellä miesvaltaisella alalla. Usein palavereissa on parikymmentä ihmistä, joista hän on ainoa nainen. "Minua on onneksi aina kohdeltu osaamiseni mukaan", Forsström sanoo.
________________

HS Talous 11.5.2015 / Jyrki Iivonen

Ikkuna- ja ovitehtaan johtaja Anu Ukkonen torjuu kaikki naisjohtamiseen liitetyt uskomukset. "Sukupuoleni ei ole vaikuttanut millään tavalla siihen, että olen tässä asemassa", Inwidon tehtaanjohtaja Anu Ukkonen sanoo. Ukkonen torjuu kaikki kliseet, jotka liittyvät naisjohtamiseen. Häntä ei ole vähätelty, mitätöity tai tytötelty, eikä hän ole törmännyt lasikattoon. Sillä tarkoitetaan ilmiötä, jonka mukaan naisen uratien katkaisisi jokin näkymätön este.

"Naisena en ole millään tavalla joutunut näyttämään tai tekemään enemmän töitä kuin miehet. Se ei ole ollut este eikä etu. Minulla on tasavertainen olo porukan kanssa", Ukkonen sanoo.

________________

Uskotteko hiljattain lasikatosta "valaistunutta" Stenrosia?

paulisumanen

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies". “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking - "Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard - "On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu