Samapalkkaisuusohjelman kokonaisarviointi 2010-2014

Samapalkkaisuusohjelman kokonaisarviointi 2010-2014 ( STM Raportteja ja muistioita 2015:25)

Yllä olevan niminen pseudotieteellinen raportti ilmestyi STM:n toimesta. Edellinen pseudotieteellinen raportti oli: "Työelämän muutosten vaikutukset naisten ja miestentyömarkkina-asemaan ja samapalkkaisuuteen", STM raportteja ja muistioita 2015:10, jossa tutkittiin pseudotieteellisesti keskituntipalkkojen muutoksia. Keskituntipalkkana käytettiin jakolaskun tulosta, jossa kuukausiansiot jaettiin säännöllisen työajan työtunneilla, ei tehdyillä työtunneilla. Tutkijaraukat eivät ymmärtäneet, ettei jakolaskun tuloksella ole mitään yhteyttä reaalimaailmaan.

Raportissa 2015:25 tarkastellaan Samapalkkaisuusohjelman tuloksia ottamatta huomioon sitä arvostelua, jota professori Kevät Nousiainen esitti Samapalkkaisuusohjeman seminaarissa joulukuussa 2014. Tässä yhteenveto Nousiaisen julkistamasta arvostelusta:

http://paulisumanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/181692-kevat-nousiainen-arv…

On aivan ymmärrettävää, ettei oikeustieteen kandidaatti Esa Lonka ymmärrä palkkavertailusta enempää kuin porsas Pohjantähdestä (matematiikan professoriani siteeraten). Ei tilastotiede eikä (tilasto)matematiikka ole keskeisellä sijalla oikeustieteen opinto-ohjelmassa. Eihän edellisen Samapalkkaisuusohjelman yhteenvedon (STM 2011:2) tekijä varatuomari Juhani Saloniuskaan ymmärtänyt, ettei palkkavertailuja Suomessa tehdä samansuuruista työpanosta kohden eli ettei sitä, että kokoaikatyötä tekevät miehet tekevät noin 20 % enemmän työtunteja vuodessa kuin naiset, oteta palkkaerolaskelmissa huomioon kuin yhden prosentin verran. Loppu noin 19 % jätetään huomioimatta.

Tässä Verohallinnon ja Tilastokeskuksen todistusaineistoa, etteivät Salonius ja Lonka ole ymmärtäneet, mistä he puhuvat:
http://paulisumanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/189153-miksi-feministit-tur…

Omien laskelmieni lisäksi työtuntien unohtamisasialle löytyy tukea lukemattomista tilastoista Suomessa.

Nyt on tullut yksi lisää: Monster-yritys kerää netissä tietoa palkansaajien "palkoista". Tosiasiassa he keräävät tietoa ansioista, mutta olisihan se liikaa vaadittu, että rekrytointiyritys ymmärtäis, mikä ero on palkalla ja ansiolla. Kysely tehdään täällä:
http://www.palkkadata.fi/survey
Käykääpä lisäämässä sinne palkkadatanne ja toteatte omin silmin, ettei kukaan kysy tekemistänne työtunnaista mitään.

Samoin on Tilastokeskuksen palkka-aineistossa, jossa ei ole tehtyjä tyyötunteja. Siksi niitä on mahdotonta huomioida virallisissa palkkaerolaskelmissa.

Kyselyn mukaan, kun tehtyä työaikaa ei siis oteta huomioon, naiset ansaitsevat hieman yli 80 % miesten ansioista. Eli suunnilleen sama luku kuin Saloniuksen ja Longan raporteissa.

STM:n tasa-arvoyksikössä ei ole yhtään palkkatietoa ymmärtävää henkilöä, vaikka palkka-asioista vastaa siellä kaksikin henkilöä. He väittävät "kirkkaanpinkkisin feministisilmin" (käyttävät sukupuolisilmälaseja), että tehdyt työtunnit huomioidaan palkkaerolaskelmissa.

Nyt on korkea aika ryhtyä säästötalkoisiin myös tasa-arvoyksikössä? Uusi hallitus toimikoon tasa-arvon nimissä!

paulisumanen

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies". “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking - "Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard - "On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu