Oikeustieteilijät eivät näe metsää puilta

Oikeustieteilijät Juha Latvapuro ja Tuomas Ojanen ovat mollanneet hallitusta perustuslain hengen rikkomisesta hallitusohjelmassa.

https://perustuslakiblogi.wordpress.com/2015/06/08/juha-lavapuro-tuomas-…

Analyysi on ihmeellistä kyllä "insinöörimäinen". He ovat mm. tutkineet, kuinka monta kertaa mikin sana on kirjoitettu hallitusohjelmassa. Mm. sana talous esiintyy 98 kertaa, yhdenvertaisuus kaksi kertaa ja oikeudenmukaisuus ei kertaakaan.

Minua tämä ei yllätä. Kolme edellistä hallitusta (Vanhanen 2, Katainen ja Stubb) eivät toimineet niin, että sanaa talous voisi yhdistää heitä niihin mitenkään. Vanhasen ja Kataisen hallitukset keskittyivät "jakovaran" kuluttamiseen, vaikka nyt on käynyt ilmi, ettei mitään jakovaraa ollutkaan.

Jakovara on käsite, joka kuvaa sitä rahamäärää, joka hallituspuolueilla on käytettävissään omiin tarkoitusperiinsä, kun valtion tuloista on vähennetty menot.

Nykyisen hallituksen "jakovara" on miinus 10 miljardia euroa. Sitä oikeustieteilijöiden on tietenkin mahdotonta käsittää. Oikeustieteilijöiden mukaan Suomen tulee syöksyä perikatoon ensimmäisessä luokassa matkustaen ympärilleen katsomatta tosiasioita tunnustamatta.

Minun mielestäni, jos perustuslain mukaan kaikilla on oikeus "saavutettuun etuun" mistään tinkimättä, vika on perustuslaissa ja perustuslakia on korjattava vastaamaan reaalimaailmaa.

Kun a.o. oikeusoppineet ovat olevinaan perustuslain asiantuntijoita, kysynkin heiltä seuraavaa perustuslain kysymystä: Perustuslain 6 § mukaan ketään ei saa asettaa eriarvoiseen asemaan ilman perusteltua syytä sukupuolensa mukaan. Mikä on Juhan ja Tuomaksen mukaan se perusteltu syy, että asevelvollisuus koskee vain miehiä? Ei kukaan (toistan ei kukaan) ole vielä pystynyt esittämään sellaista perusteltua syytä, jota voitaisiin katsoa EU-tuomioistuimen päätösten mukaan pitää hyväksyttävänä syynä.

paulisumanen

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies". “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking - "Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard - "On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu