Aalto-yliopisto jarruttaa tieteen kehittymistä

Käykö minulle kuin Kopernikukselle?

Noin 10 vuotta sitten havaitsin, että slogan "naisen euro on 80 senttiä" on täysin vailla tieteellistä näyttöä. Yhdessäkään suomalaisessa tutkimuksessa ei oltu otettu huomioon miesten ja naisten tekemien vuosityötuntien eroa, vaikka sitä vaaditaan EU-perustamisasiakirjassa (nykyisin ns. Lissabonin sopimus). Kaikki (huom. siis KAIKKI) suomalaiset tutkijat ovat tutkineet ansioita, eivät palkkoja. Ansioissa tutkitaan kuukauden kokonaisansioita ottamatta huomioon kuinka paljon miehet ja naiset ovat panostaneet tehtyjä työtunteja nämä ansiot saadakseen.

Suurin syyllinen on Tilastokeskus, joka käyttää ansiota ja palkkaa toistensa synonyymeinä. Esimerkiksi Tilastokeskus kutsuu EU-standardisoitua SES-tilastoa (Structure of Earnings Statistics) nimellä "Palkkarakennetilasto" vaikka EU itse kutsuu sitä nimellä "Ansiorakennetilasto". Havaitsin tämän Tilastokeskuksen virheen jo kymmenen vuotta sitten eikä mikään ole muuttunut. Esimerkiksi Tilastokeskuksen väite, että naisten säännöllisen työajan ansio on noin 83 % miesten säännöllisen työajan ansiosta on pielessä noin 10 %. Oikea luku on noin 93 %.

Tänään luin Pravdaa (=HS). Aalto-yliopiston rehtori Tuula Teeri sanoo siellä näin:
"Uuden havainnon kypsyminen hyödynnettäväksi tiedoksi kestää vuosikymmeniä."

Uskon tuon, vaikka ihmettelen, eikö Aalto-yliopisto voisi tehdä omalta osaltaan jotain tuon ajan lyhentämiseksi. Aalto-yliopiston professorit ja tutkijat pitävät sitkeästi kiinni kannastaan että "naisen euro on 80 senttiä". Ja Aalto-yliopistossa on minun uuden havaintoni jälkeenkin hyväksytty ainakin yksi väitöskirja, joissa väitetään naisen euron olevan 80 senttiä.

Emme siis ole edenneet tiedemaailmassa mihinkään 1500-luvulta, mitä tulee havaintojen kypsymisestä hyödynnettäväksi tiedoksi. Kopernikus esitti silloin, että maa kiertää aurinkoa. Koska kaikki vertaisarviointia silloin suorittaneet oppineet olivat sitä mieltä, että se ei pidä paikkaansa, se tuomittiin harhaoppineena tutkimuksena. Vasta noin sata vuotta myöhemmin Galileo Galileon tutkimusten jälkeen huomattiin, että näin asia sittenkin on.

Valtionhallinto (lähinnä STM) jakaa kymmeniä miljooneja tutkimuksiin, joissa tutkitaan, miksi naisen euro on 80 senttiä. Aivan turhaan, sillä tasa-arvoisesti laskettuna naisen euro on yli 100 senttiä.

On Suomen tiedemaailmalle häpeäksi, että kymmeniä miljoonia kulutetaan turhaan tutkimukseen. Eikö ensiksi pitäisi tehdä yksi tasa-arvoinen tutkimus, jossa osoitettaisiin, että miesten ja naisten välillä on palkkaeroa?????

Jos Tuula Teerin väite, että uudesta havainnosta kestää vuosikymmeniä, ennenkuin tietoa voidaan hyödyntää, minun on aika etsiä uusi "Galileo Galilei", joka jatkaa tutkimuksiani eteenpäin. Olen jo 72-vuotias ja jos joudun odottamaan vuosikymmeniä, ennen kuin havaintoni hyväksytään, ehdin kuolla niinkuin Kopernikus, ennenkuin oikea totuus syrjäyttää väärien profeettojen ylläpitämän "totuuden".

paulisumanen

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies". “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking - "Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard - "On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu