Suomi, nyt rahaa tekemään

Tämän päivän jymyuutinen oli Talouselämä-lehdessä: "Suomi otti uutta lainaa 3 miljardilla – sai halvimmalla finanssikriisin jälkeen. Valtionkonttrori kertoo valtion laskeneen liikkeeseen euromääräisen viitelainan, jonka liikkeellelaskuhinta oli 99,039 ja tuotto 0,976 prosenttia."

Kun ottaa lainaa, saa siitä tuottoa, miksi minä en ole tuota oivaltanut omissa lainoissani? Niistä on tullut pelkkää persnettoa. Alkaa Suomen touhu kuulostaa Kreikan touhuilta, mutta toki alemmalla tuotolla. Kreikka saa aina tuottoa noin 100 % kun se ottaa lainaa. Tähän asti se on maksanut vanhat lainat aina ottamalla samoista lähteistä uutta lainaa, joten lainan takaisinmaksusta ei ole koskaan mitään huolta, uskokoon ken tahtoo.  Nyt vain mietityttää, pitääkö tuo uusi laina maksaa uutta lainaa ottamatta minun elinaikanani (1-30 vuotta tästä eteenpäin) vai voinko siirtää sen jälkipolvien maksettavaksi. Uutisessa mainittiin takaisinmaksuajaksi 10 vuotta, mutta sehän voidaan maksaa uudella lainalla, ihan niin kuin Suomi on tehnyt jo vuosikausia. Jos hallitus ei kykene tähän astista parempaan, niin kohta tulee kymmenen vuotta siitä, kun velkaa on maksettu uudella velalla.

paulisumanen

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies". “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking - "Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard - "On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu