Ehdotukseni yhteiskuntasopimukseksi

Mikko Ahola omassa blogissaan epäili, että hallitus on lukenut blogiani ja tehnyt päätöksensä sieltä saamiensa faktojen perusteella. Epäilen.
http://mikkoahola.puheenvuoro.uusisuomi.fi/202294-vaikuttiko-pauli-suman….
Jos kuitenkin on niin, nyt sitten minun ideani tasa-arvoiseksi yhteiskuntasopimukseksi:
1. Säännöllinen työaika kaikille palkansaajille samaksi. Uusi säännöllinen työaika on kaikille palkansaajille 8 tuntia ja 14 minuuttia päivässä ja se sisältää kaikilla palkallista ruoka-, kahvi- tai muuta taukoaikaa 30 minuuttia. Muita palkallisia taukoja ei lasketa mukaan säännölliseen työaikaan. Jos joku tekee keskimäärin pidempää päivää, hänelle annetaan lopusta ajasta Pekkaspäiviä. Huomatkaa, että keskimääräinen 14 minuutin lisäys päivittäiseen työaikaan tekee noin 3 %.
2. Kaikille maksetaan saman verran lomarahaa, sopiva määrä on 25 % yhden kuukauden palkasta, joka alentaa palkkakustannuksia noin 2 %. Nythän naisille maksetaan enemmän lomarahaa, sillä naisilla on pidemmät lomat kuin miehillä ja lomarahaa saa lomallaolojan palkasta 50 %. Mutta sitäkään ei oteta huomioon palkkaerovertailussa, koska siinä ei jostain kumman syytä ole lomarahaa mukana, vaikka se on lakisääteinen palkkaan sisältyvä etuus. Jos otettaisiin, sukupuolten välinen palkkaero kutistuisi noin prosentin. Mutta eihän siinä ei oteta huomioon sitäkään, että naisilla on Suomessa vuoteen 2025 asti (siis vielä 10 vuotta!) keskimäärin alempi täyden eläkkeen eläkeikä kuin miehillä.

Tässä se kaivattu 5 % tuottavuushyppy onkin. Eikä vaikuta mihinkään, sillä näitä kumpaakaan asiaa ei oteta huomioon nykyisessä virallisessa palkkaerovertailussa. Niinpä feministit voivat jatkossakin huutaa kuorossa: "Naisen euro on 80 senttiä".

0
paulisumanen
Sitoutumaton Hyvinkää

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies".
“The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking -
"Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard -
"On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu