Miesten ja naisten nettopalkat

Sattui tässä silmiini verohallituksen tietosivu vuodelta 2012 ja Palkansaajien tutkimuslaitoksen tutkimusjohtajan Reija Liljan kirjoitus Palkansaajien tutkimuslaitoksen ja tietysti myös STM:n tasa-arvosivuilla koskien eläkkeen vaikutusta elinikäisiin tuloihin miehillä ja naisilla.

http://www.vero.fi/fi-FI/Tietoa_Verohallinnosta/Tiedotteet/Uutisia/Veroh…

http://www.labour.fi/ptblogikommentit.asp?AiheID=40

Verohallinnon sivuilta selviää, että miesten verotettavat tulot olivat vuonna 2012  29 920 euroa, ja  naisten 22 493 euroa.

Miesten verot ja maksut olivat 2012 7 864 euroa ja naisten  4 877 euroa.

Tästä laskemalla saamme, että miesten veroprosentti oli 26,22 % ja naisten 21,69 %,   eroa 4,53 prosenttiyksikköä naisten hyväksi.

Reija Lilja taas tuo esille laskelmassaan sen, että kun miehillä ja naisilla on Suomessa sama eläkemaksuprosentti, niin jos mies ja nainen tekevät yhtä monta tunti töitä vuodessa ja tekevät yhtä monta työvuotta samalla palkalla ennen eläkkeelle siirtymistään, nainen saa elinikäisiä ansioita noin 8,2 % miestä enemmän.

Liljan laskelman mukaan heidän työtulonsa ovat 1 773 400 euroa ja sen lisäksi nainen saa miehen kuoleman jälkeen eläkettä 146 000 euroa eli noin 8,2 % miehen elinikäisiä ansioita enemmän. Miehiltä ja naisilta peritään vuonna 2015 palkasta 5,7 % alle 53-vuotiailta ja 7,2 % yli 53-vuotiailta. Voidaan sanoa, että miehet maksavat koko työelämänsä työeläkevakuutusmaksua, mutta eivät saa siitä koskaan juurikaan mitään itselleen takaisin.

Yhteensä verot ja eläkemaksut tekevät sen, että elinikäisenä nettotulona miehet saavat liki 13 % vähemmän palkkatililleen kuin naiset tekemäänsä työtuntia kohden, jota ei oteta huomioon tasa-arvoisessa palkkavertailussa, koska palkkavertailu lasketaan bruttotulosta, ihan kuin palkansaaja voisi käyttää elämiseensä koko bruttotulonsa.

paulisumanen

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies". “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking - "Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard - "On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu