Naisten palkkapäivä 2015

NYTKIS, Naisjärjestöjen Keskusliitto, BPW Finland ja muita naisjärjestöjä sekä STTK järjestävät "naisen euo on 80 senttiä" valheeseen perustuvan palkkapäivän 30.10.2015 Kolmen Sepän patsaalla.

"Naisten säännöllisen työajan ansio on keskimäärin 83,4 % miesten palkasta", sanotaan tiedotteessa. Kuten näkyy munat ja mämmit (ansiot ja palkat) menevät feministitutkijoilla suloisesti sekaisin. Eiväthän palkka ja ansio ole sama asia tasa-arvoisessa palkkaerolaskelmassa.

Tuossa laskelmassa on mukana noin 200 000 palkansaajaa, joille ei ole määritelty Työaikalaissa säännöllistä työaikaa tai säännöllisen työajan palkkaa.  Lainaus Tilastokeskuksesta "Palkatuilla tunneilla tarkoitetaan niitä kokonaistyöajan tunteja, joilta palkansaajille on maksettu palkkaa. Palkatut tunnit voivat olla tehtyjä työtunteja tai ei-tehtyjä eli poissaolotunteja (vuosilomat, sairauslomat, yleiset vapaapäivät, muut vapaat)." (Suomen virallinen tilasto (SVT): Palkkarakenne [verkkojulkaisu]. ISSN=1799-0076. Helsinki: Tilastokeskus [viitattu: 27.10.2015]. Saantitapa: http://www.stat.fi/til/pra/kas.html)

Niin kuin Tilastokeskus sanoo, Suomessa ei palkkaerolaskennassa oteta huomioon miesten ja naisten tehtyjen vuosityötuntien eroa. Eihän edes miesten ja naisten säännöllinen päivä-/viikko-/kuukausi- tai vuosityöaika ole saman mittainen. Eikä kuukausipalkkaisten palkkatiedoissa ole olemassakaan tehtyjä työtunteja siitä yksinkertaisesta syystä, että Suomessa kuukausipalkat maksetaan jo etukäteen ennen kuukauden päättymistä.

Naisten säännöllisen työajan ansio on keskimäärin 83,4 % miesten ansioista. Ne  samat miehet tekevät nuo ansiot saadakseen noin 19 % enemmän työtunteja vuodessa kuin naiset.

Naisten viimeinen palkkapäivä on 30.10.2015

Samojen naisten vuoden viimeinen työpäivä oli jo 22.10.2015.

Ei pitäisi naisilla olla mitään valittamista.

paulisumanen

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies". “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking - "Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard - "On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu