Hallitus esittää vuosiloman maksimiksi 3 viikkoa????

Nyt hallitus teki tempun. Katsoin juuri YLE1-uutiset ja näin taustalla tekstin, missä kerrottiin, että hallitus esittää vuosiloman maksimiksi 3 viikkoa. Vaimo huomasi sen ensin ja kutsui minut paikalle todentamaan asian.

Hyvät puolet: 15 työpäivää lomaa on kyllä pieni askel oikeaan. Japanissa vuosiloma on noin 10 työpäivää. Amerikoissa se saattaa olla pidempi kuin 10 työpäivää, mutta sellaisia kelmejä, jotka käyttävät koko vuosiloman katsotaan kyllä nenänvartta pitkin. Eli tämä on hyvä aloitus, mutta ei tietenkään riitä pidemmän päälle. Kymmenen työpäivän vuosiloma vasta tehoaisi kilpailukykymarkkinoilla, jos sekään.

Huonot puolet: Julkisen sektorin työntekijöillä  noin 60 %:lla on ollut vuosilomaa noin 38 työpäivää eli lähes 8 viikkoa. Ja niillä muillakin paljon yli 25 työpäivää, joka on yksityisellä sektorilla se miesten standardi. Toki yksityisellä sektorillakin on pidempiä vuosilomia, mutta ne ovat naisaloilla, kuten esimerkiksi pankki- ja vakuutussektoreilla. On vaikea kuvitella, että naiset tyytyisivät siihen, että vuosiloma tippuu 38 päivästä 15 päivään. Ja tietenkin ay-ankyrät käyttävät tilaisuutta hyväkseen propagandamielessä.

Saas nährä mitä tapahtuu. Saavutettu etu on saavutettu etu, näin sanoo ay-liike, vaikka se merkitsisi Suomelle katastrofia.

paulisumanen

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies". “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking - "Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard - "On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu