Mikä feministipolitikkoja oikein vaivaa?

Vihreiden blogissa, Susanna Rahkonen (vihr, ex.sdp) Rohkea, Itsenäinen, Ajattelija kirjoittaa näin:

http://susannarahkonen.fi/samapalkkaisuus-hyodyttaa-koko-perhetta/

"Ylityöt tai lyhyemmät työajat eivät selitä

Naisten euro on edelleen kuuluisat 80 senttiä. Tai on siitä vähän petrattu. Palkkaero on nyt 83 prosenttia. Palkkaero tuntuu niin epäoikeutetulta, että monen tekee mieli kyseenalaistaa koko juttu. Usein kuulee väitteitä, että naiset tekevät vähemmän ylitöitä tai että naiset tekevät enemmän osa-aikatyötä ja erot johtuisivat niistä. Näin ei kuitenkaan ole. Osa-aikatyöt, lyhyemmät työajat ja ylityöt on putsattu vertailuista pois."

Koska tämä on täyttä tuubaa (poliitikot eivät tunne sanaa valhe), kirjoitin palstalle vastineen, jota  ei ole hyväksytty:

    Pauli Sumanen kirjoitti:    
    Kommenttisi odottaa hyväksyntää.
    2.12.2015 13:49    

    Sanot: ”Usein kuulee väitteitä, että naiset tekevät vähemmän ylitöitä tai että naiset tekevät enemmän osa-aikatyötä ja erot johtuisivat niistä. Näin ei kuitenkaan ole. Osa-aikatyöt, lyhyemmät työajat ja ylityöt on putsattu vertailuista pois.”

    Nyt puhut vastoin parempaa tietoa. Lyhyempiä työaikoja ja muita ylitöitä kuin tuntiperustaisesti maksettuja ei ole poistettu vertailusta, ei myöskään palkallisia poissaoloja.

    Naiset ovat palkallisesti pois noin 5 prosenttiyksikköä enemmän kuin miehet. Valtaosa siitä on lomia ja sairaslomia. Vain noin yksi (1) prosenttiyksikkö on vanhempainvapaita.

    Toiset noin 5 prosenttiyksikköä tulee siitä, että naisilla on lyhyemmät työviikot säännöllisessä työajassa. Kuntasektorin vuosityöaika on noin 10 % pienempi kuin yksityisen sektorin.

    Loput 7-9 prosenttiyksikköä tulee piiloylitöistä. YTN-ammattijärjestön jäsenkyselyn mukaan sen jäsenistöstä noin 30 % saa palkan ylitöistä yhdistettynä kiinteään kuukausipalkkaan. Muissakin ammattiliitoissa on havaittu sama lieveilmiö, joka koskee etenkin esimiesasemassa olevia. Miehet tekevät näitä piiloylitöitä noin 7-9 prosenttiyksikköä naisia enemmän.

    Eli yhteensä 17 % palkkaerosta selittyy eripituisilla vuosityötunneilla 17-19 %.

    Pauli Sumanen
    Työaika- ja palkkatutkija, eläkkeellä

______________________________

Tämä on tietoista vastuun pakoilua vihreältä poliitikolta. Kun sinä et hyväksy kommentteja muutamaan viikkoon ja kirjoitat uusia blogikirjoituksia palstalle, kukaan ei löydä näitä kommentteja, koska ne häviävät ajan kuluessa jonnekin kaukaisuuteen muutaman sivun taakse eikä kukaan löydä vastineita. Minulle tulee ajatus, että kun Susanna Rahkonen on kirjoittanut tämän blogikirjoituksen jälkeen neljä (4) uutta kirjoitusta eikä ole hyväksynyt minun vastinettani julkaistavaksi, hän ei taida olla erityisen "rohkea", mikä hän väittää olevansa.

Mutta valheella on lyhyet jäljet, sanoi edesmennyt äitinikin.

 

Hyi, vihreät! Mikä on moraalinne?

paulisumanen

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies". “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking - "Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard - "On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu