Antikaisen horinoita

Pitkästä, pitkästä aikaa eksyin Antikaisen sivuille. Minullahan ei ole sinne mitään varsinaista asiaa, hän kun on estänyt minua jo yli vuoden kommentoimasta dis-informaatiotaan.

Nyt hän kirjoittaa. "Esimerkiksi Metalliliittoon kuuluville työntekijöille kertyy pekkaspäiviä jopa 12,5 päivää vuodessa, mikä yhdessä 30 päivän vuosiloman kanssa tarkoittaa 42,5 palkallista vapaapäivää vuodessa…"

No eihän se nyt noin mene. Ei sitten mitenkään. Eivät ne 30 vuosilomapäivää ole palkallisia. Niistä on palkallisia vain 25. Ei metallimiehillä ole 42,5 palkallista vapaapäivää vuodessa, sillä heillä on lomaa 25 palkallista työpäivää. Ei heille lauantailta ole enää maksettu palkkaa sitten vuoden 1965 vaikka se lasketaankin lomapäiväksi. AY-liike on jämähtänyt 1960-luvun poteroihin, eikä ole pystynyt uudistumaan.

Metallimiehillä on lomaa 25 työpäivää ja työajan lyhennysvapaata noin 100 tuntia, eli 12,5 työpäivää.

Herää nyt Antikainen. Sinäkin olet siis jämähtänyt aikaan ennen syntymääsi?

PS. Miksi muuten Tilastokeskus ottaa tuon työajan lyhennyksen huomioon vertaillessaan tuntipalkkoja, mutta se ei ota huomioon sitä, että joillakin palkansaajilla on vuosilomaa 38 päivää vuodessa? Siksikö, että työajan lyhennysvapaa koskee etupäässä miehiä, mutta pitkät vuosilomat etupäässä naisia?

Tilastokeskus: "Työajan lyhentäminen erillisin vapaapäivin on otettu huomioon säännöllistä viikkotyöaikaa määritettäessä siten, että 40 -tuntista työviikkoa tekevien säännölliseksi viikkotyöajaksi on määritetty 37,89 tuntia."

Kun pekkasvapaita tekevillä on 37,5 vapaapäivää vuodessa, heiltä vähennetään säännöllistä työaikaa Tilastokeskuksen laskutoimituksissa 40 -> 37,89. Mutta kun naisilla on 38 vapaapäivää vuodessa, heille ei tehdä mitään vähennyksiä säännölliseen työaikaan. Naiset ovat saavuttaneet tasa-arvon. Heitä kohdellaan täysin eri tavalla kuin miehiä.

paulisumanen

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies". “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking - "Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard - "On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu