Kuka tuhosi feminismin?

Vastineessaan Heli Vaarasen kirjoitukseen (HS 15.1.2016) opiskelijademari Tuulia Pitkänen luetteli juuri sellaisia feministisiä prototypioita miehistä, jotka ovat tyyppillisiä äärifeministille.

Hän väittää, että väite naisen ylivallasta on absurdi. Tässä hänen perustelunsa, jotka minun mielestäni ovat absurdeja:

1. "Joka viidennessä parisuhteessa nainen kokee väkivaltaa tai sillä uhkailua."
Vastaan: Mitä on hänen tarkoittamansa väkivalta? Tämä väite perustuu varmaan johonkin feministiseen tutkimukseen, joka on helppoa kyseenalaistaa, sillä väkivalta ei ole lainkaan sukupuolittunutta useiden tutkimusten mukaan. Silloinhan siis joka viidennessä parisuhteessa mies kokee väkivaltaa tai sillä uhkailua. Jos otamme mukaan henkisen väkivallan, naiset ovat siinä ylivoimaisia verbaaliakrobaatteja. Se, että mies yleisesti ottaen vahingoittaa naista enemmän tappelussa, johtuu vain miehen suuremmasta lihasvoimasta. Niin käy nyrkkeilykehässäkin, jos pistämme kehään vastakkain kärpässarjan naisnyrkkeilijän ja raskaan sarjan miesnyrkkeilijän. Mutta se vahingoittaminen tapahtuu vasta tappelun jo alettua. Tappeluun tarvitaan kaksi.

2. "Suomalaisen naisen myös surmaa todennäköisimmin oma puoliso."
Feministinen väite, joka ei kerro perheväkivaltakuolemista totuutta, sillä totuuteen kuuluu myös se, mitä jätetään sanomatta. Tutkimuksen mukaan nimittäin parisuhteessa nainen surmaa miehen suunnilleen yhtä usein kuin mies naisen. Ja jos tutkimme perheväkivaltaa hieman laajemmin, naiset surmaavat ja pahoinpitelevät enemmän lapsiaan kuin miehet. Puhumattakaan raskaana olevien naisten väkivallasta vielä syntymistä odottavia lapsia kohtaan. Suomessa syntyy yli tuhat lasta vuosittain, joita on vaurioitettu alkoholilla, tupakalla ja huumeilla. Nämä lapset kärsivät tästä väkivallasta koko elämänsä.

3. "Naiset ansaitsevat vuosikymmenestä toiseen noin 20 % miehiä vähemmän."
Vastaan: Se ei ole tasa-arvo-ongelma muille kuin miehille. Kun laskemme palkkaeron siten kuin EU:n virallinen määritelmä kuuluu (tuntipalkkaerona tehtyä työtuntia kohden) miehet ja naiset saavat suunnilleen samaa palkkaa. Mutta jos Tuulia hyväksyy asevelvollisuuden olevan tasa-arvon vastaista, se tarkoittaa yli 3 % etua naisille. Ja jos vielä otamme huomioon naisten noin 8 % eläke-edun, naisen euro onkin 111 senttiä. Se on tasa-arvo-ongelma miehiä kohtaan.

4. "Valtaosa pienituloisista yksinhuoltajista on naisia."
Vastaan. Se on totta. Mutta miehet eivät juurikaan pääse yksinhuoltajiksi, jos nainen haluaa lapset. Eikö sekin ole tasa-arvo-ongelma, että miehiä syrjitään huoltajuuskiistoissa? Lakikin on miehiä syrjivä tässä asiassa. Se sanoo: "Jos vanhemmat eivät lapsen syntyessä ole avioliitossa keskenään, on äiti lapsensa huoltaja.”

5. "Suomalainen nainen elää siis keskimäärin elämänsä kohdaten moninkertaisesti enemmän parisuhdeväkivaltaa ja tienaten satojatuhansia euroja vähemmän kuin verrokkimies."
Vastaan: Kuten yllä on todettu, väkivalta ei ole sukupuolittunutta, sitä harrastavat parisuhteessa niin miehet kuin naisetkin, eikä tilastollista eroa voida osoittaa Suomessa. Ja nainen ansaitsee tekemäänsä työtuntia kohden elämänsä aikana noin 11 % enemmän kuin mies. Nykyiselläkin palkkatasolla työnantaja häviää noin 8 % palkatessaan samaan tehtävään naisen, joka tekee työtä yhtä tuottavasti kuin verrokkimies. Työnantajahan maksaa eläkemaksuista liki 18 % ja naisen eläkemenot ylittävät noin 8 % miehen eläkemenot.

6. "Näiden tilastojen valossa väite naisten ylivallasta parisuhteissa tuntuu oikeastaan lähinnä huonolta huumorilta."
Vastaan: Tulee mieleeni oman tilastotieteen professorini huomautus kyselytutkimusten luotettavuudesta. Hän sanoi: "Antakaa minulle haluamanne lopputulos, niin minä teen sellaiset kysymykset, joilla päästään varmasti siihen lopputulokseen." Tuulia Pitkänen ei esittänyt mitään sellaisia tilastoja, joihin tilastotiedettä opiskelleena voisin uskoa. Vetoaminen tilastoihin onkin tyypillistä feminististä puuhaa, vaikka ne tilastot voidaan ampua alas joko pätemättöminä tai toisilla tilastoilla. Valikoiva totuus on parasta totuutta joidenkin mielestä.

Kysymykseen: "Kuka tuhosi feminismin?", vastaan: "Feministit tekevät sen ihan itse käyttäen siihen naisen logiikkaa".

paulisumanen

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies". “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking - "Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard - "On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu