Treffiohjeita, naisen logiikalla

Ruodin tämän jutun tilastotiedettä:

http://www.nainen.com/tilaa-ensitreffeilla-tata-ruokaa-todennakoisyys-to…

"Jos ensitreffeillä on tarkoitus mennä syömään, kannattaa suunnata ravintolaan, josta saa sushia. Tuoreen kyselyn mukaan sushin tilaaminen kasvattaa toisten treffien todennäköisyyttä peräti 107 prosentilla.

Deittisivusto Match.comin yhdessä tohtori Helen Fischerin kanssa teettämässä kyselyssä sinkkuja pyydettiin vastaamaan erilaisiin kysymyksiin, kuten minkälainen ruoka voi auttaa toisten treffien saamisessa ja sushi oli kyselyssä ylivoimainen voittaja.

Jos toiset treffit ovat toiveissa, kannattaa myös panostaa ravintolaan, sillä kyselyn mukaan kalliiseen ravintolaan meneminen nostaa toisten treffien todennäköisyyttä 50 prosentilla.

Jos syömään meneminen ei niin huvita, kannattaa ensitreffeillä suunnata edes yksille – jos siis haluat tavata seuralaisesi vielä uudelleen. Kyselyn mukaan nimittäin jättämällä ruoan tai juomat väliin ensitreffeillä, pääset toisille treffeille 107 prosenttia epätodennäköisemmin."

Jutussa ei puhuta miehistä tai naisista, joten oletan, että kysely on sukupuolineutraali. (Uskokoon ken tahtoo.) Sulkuja käytän laskukaavoissa selvyyden vuoksi, en matematiikan laskusääntöjen mukaisesti.

Prosenttilaskussa tarvitaan aina kantaluku, johon verrataan. Käytän todennäköisyytenä tässä lukua a.

Huomionarvoista on, että tohtori Helen Fisherin antamista luvuista seuraa, että ei kannata tavata kumppania, jos ei aio juoda eikä syödä hänen kanssaan. Silloin mahdollisuus tavata uudestaan on alle 0. Sillä a – (107/100 x a) = – 0,07 a. Naisen logiikan mukaan todennäköisyys voi siis olla negatiivinen, mitä se sitten tarkoittaakin. Ehkä se tarkoittaa sitä, että 7 % treffikumppaneista kieltää koskaan olleensa niillä ekoilla treffeilläkään. Varmaan sellaistakin sattuu.

Neuvoni on, että jos et aio syödä etkä juoda seuralaisesi kanssa, vie hänet kalliiseen ravintolaan, mutta älä tilaa siellä mitään. Sillä oletuksella, että kysellyt todennäköisyyttä kasvattavat/vähentävät seikat ovat toisistaan riippumattomia, todennäköisyys tavata seuralainen uudestaan on (1,5 x a) – (1,07 x a) = 0,43 x a.

Uskokoon ken tahtoo.

paulisumanen

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies". “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking - "Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard - "On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu