Miesten palkkoja korotettava naisten päivän kunniaksi

"Lähestyvän Naistenpäivän johdosta on syytä muistuttaa lukijoita sukupuolten välisen tasa-arvon eräästä keskeisimmästä ongelmakohdasta – työelämän epätasa-arvosta, mikä ilmentyy mm. miesten ja naisten välillä vallitsevana yleistilastollisena ja myös paikallisesti esiintyvänä työsyrjintää indikoivana  palkkaerona."

Näin kirjoittaa Juho Antikainen, joka on julistanut minut pannaan palstallaan, joten sinne en voi kirjoittaa vastinetta.

Sitten hän viittaa EU:n palkkaerolaskelmaan, jonka mukaan "palkkaero" Suomessa on 18 %.

Hänen blogissaan olevassa osoitteessa kerrotaan, että kyseessä on "unadjusted Gender Pay Gap (GPG)", joka lasketaan ansiorakennetilastosta (Structure of Earnings Survey) bruttotuntipalkkojen erona.

Kun Lontoon kieli on vaikeaa joillekin, niin kerrotaanpa, mitä tuo tarkoittaa suomen kielellä.

Unadjusted = korjaamaton

Mitä ei ole korjattu tuossa tilastossa? Näin sanoo EU Directorate of Justice: "In the EU, the gender pay gap is referred to officially as the ‘unadjusted gender pay gap, as it does not take into account all of the factors that impact on the gender pay gap, such as differences in education, labour market experience, hours worked, type of job, etc."

Eli korjaamattomassa palkkaerolaskelmassa ei oteta huomioon mm. tehtyjä työtunteja.

Kun vertaisarvioidussa tutkimuksessani vahvistan, että omat laskelmani antavat saman lopputuloksen kuin muutkin aikaisemmin asiasta tehdyt useat suomalaiset tutkimukset, eli että miehet tekevät vuodessa noin 20 % enemmän työtunteja kuin naiset, niin se tarkoittaa, että kun otamme huomioon Työaikalain työnantajia velvoittavat määräykset ylitöiden korotusosista, niin miesten palkkojen tulisi olla tasa-arvon vuoksi noin 23 % korkeammat kuin naisten palkat. (Olipa pitkä virke, mutta sitäkin tärkeämpi!)

Kun ne ovat kuitenkin vain noin 22 % korkeammat, niin tasa-arvoisen palkkaerolaskennan vuoksi miehet ovat noin 1 % palkkakuilussa ( gender wage gap adjusted by hours worked).

Tulevan naistenpäivän kunniaksi Suomeen tulisi vihdoin saada palkkatasa-arvo ja korottaa jokaisen miehen palkkaa tuon prosentin verran. EU:ssa siihen velvoittaa ero kvantitatiivisessa tuottavuudessa (= ero tehdyissä vuosityötunneissa).

Tämä siis näin aluksi. Jos myös miesten kvalitatiivinen tuottavuus on korkeampi kuin naisten, miesten palkkoja tulee korottaa lisää. Useat tuottavuutta mittaavat tilastot osoittavat, että miehet ovat tuottavampia kuin naiset.

paulisumanen

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies". “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking - "Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard - "On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu