Ovatko AKAVA:n naiset neuroottisia

Sanalla neuroottinen on usein paha kaiku. Neuroottista ihmistä pidetään herkästi takakireänä, heikkohermoisena ja oikukkaana. He ajattelevat liikaa eivätkä voi kerta kaikkiaan vain antaa asioiden tapahtua.

Nyt AKAVA:n naiset vaikuttavat neuroottisilta. He väittävät, että nainen joutuu maksamaan lounaastaan 22 % enemmän kuin miehet.

Ensinnäkin: Luonas maksetaan nettopalkalla. Miehet maksavat noin 4-5 prosenttiyksikköä enemmän palkkaveroa kuin naiset. Ja kaikista henkilöveroista miehet maksavat Suomessa 61 %, naiset 39 %.

Toiseksi: Suomessa ei ole selittämätöntä palkkaeroa, sillä virallinen tasa-arvoinen palkkaerovertailu tehdään EU:ssa tuntipalkkojen avulla. Jakajana tulee olla tehdyt vuosityötunnit tai niistä lasketut kuukauden tehdyt työtunnit. Bruttokuukausiansioiden vertailu ei ole tasa-arvoinen palkkavertailu, näin sanoo EU-parlamentin päätöslauselma 2008/2012(INI).

AKAVA:n naisten luoma "Neuro" on neuroottisilta vaikuttavien, tosiasioista piittaamattomien naisten mielikuvaraha, jolla ei ole yhteyttä todelliseen elämään.

Täältä sivulta 3 löydät tiedon, mikä on EU:n virallinen palkkaerolaskelma. Se on EU-oikeuden (justice) sivulla:

http://ec.europa.eu/justice/gender-equality/gender-pay-gap/files/quiz_gp…

Tilastokeskuksen palkkarakennetilastossa ei oteta huomioon tehtyjä työtunteja. Niissä tilastoissa on taustaoletuksena se, että miehet ja naiset tekevät vuodessa suunnilleen yhtä paljon töitä.

Vuoden 2014 palkkarakennetilaston mukaan miesten kuukausiansiot olivat keskimäärin 3625 euroa ja naisten 3003 euroa, miehet 20,7 % enemmän. (Akava sanoo 22 % enemmän.) Saman tilaston mukaan miesten keskituntiansio oli 21,28 euroa tunnilta ja naisten 17,76.

Tilastokeskuksen palkkarakennetilaston mukaan miehet tekivät 169,55 tuntia kuussa ja naiset 169,09 tuntia. Eroa 0,46 tuntia kuussa eli miehet tekevät noin 25 minuuttia enemmän töitä kuukaudessa kuin naiset.

Oikeat luvut ovat: Miehet tekevät keskimäärin kuukaudessa noin 149 tuntia ja naiset noin 127 tuntia.

paulisumanen

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies". “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking - "Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard - "On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu