Opetusalalla toimii palkkatasa-arvo, naisopettajan euro on siis 100 senttiä

AKAVA:n Neuro-kampanjan vastineeksi OAJ antoi 3.3.2016 vastineensa asiaan ja toteaa, että opetusalalla toimii palkkatasa-arvo.

http://www.oaj.fi/cs/Satellite?c=Page&pagename=OAJWrapper&childpagename=…

Tarkistin asian Tilastokeskuksen palkkarakennetilastosta 2014. Siellä kerrotaan opettajien palkoista seuraavaa:

Miesten keskituntiansio opetusalalla on 24,52 euroa tunnissa.  Naisten 20,45 euroa. Miehet ansaitsevat noin 20 % enemmän tunnissa kuin naiset.

OAJ vakuuttaa, ettei palkan määräytymisessä ole epätasa-arvoa, joten Tilastokeskuksen palkkatilastot ovat siis ahterista. Seikka, jonka olette saaneet lukea niin monta kertaa palstaltani. Nyt siis iso ammattijärjestö on samaa mieltä kanssani, ettei Tilastokeskuksen ns. "palkkatilastoilla" ole mitään tekemistä tasa-arvoisen palkkavertailun kanssa.

Saman verran kuin niissä on virhettä opettajien palkkavertailussa, saman verran niissä on yleisestikin ottaen virhettä, eli naisen euro ei ole 83 senttiä vaan 100 senttiä. Ihan saman verran kuin OAJ:kin sanoo sen olevan opettajien palkoissa.

paulisumanen

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies". “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking - "Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard - "On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu