Tasa-arvo on mahdotonta saavuttaa

Tasa-arvoa on mahdotonta saavuttaa

Tähän tulokseen tulin kun luin WEF2015-raporttia. World Economy Forum on Sveitsissä majaansa pitävä hörhöjen yhteisö. jonka tasa-arvoraportin voi lukea täältä:

http://reports.weforum.org/global-gender-gap-report-2015/economies/#econ…

Kun tutustuu raporttiin, löytyy monta mielenkiintoista asiaa.

1. Jos naisella menee jollain keksityllä mittarilla huonommin, saadaan arvoksi luku alle 1. Jos miehellä menee huonommin, saadaan arvoksi 1, eli tasa-arvo on saavutettu. Miehellä ei voi olla muita tasa-arvo-ongelmia, kuin alempi elinikä, ainoa mikä tunnustetaan.

2. Joitakin laskelman lukuja on vaikea ymmärtää miehen logiikalla. Esimerkiksi WEF väittää, että nainen saa Suomessa 81 % miesten tuntipalkasta (wage) tehdessään samanlaista työtä kuin mies (similar work). Tämä tieto perustuu tutkimukseen (survey), mutta kainosti ei mainita, kukahan sellaisen on tehnyt. EU-parlamentti edellyttää, että tuntipalkkaa laskettaessa jakajana käytetään tehtyjä työtunteja. Ai niin, nämä hörhöthän ovat Sveitsissä, joka ei ole EU:n jäsen.

3. Seuraavaksi väitetään, että naisen vuositulot (income) ovat 81 % miesten vuosituloista. Sehän pitää paikkansa, mutta mitä tekemistä sillä on tasa-arvon kanssa, sillä miesten vuosityötunnit ovat vastaavasti 20 % korkeammat kuin naisen ja kun otamme huomioon ylitöistä maksettavat korotukset, tuntien vaikutus palkkaan on noin 23 % korkeampi miehillä.

Miksi tasa-arvoa on mahdotonta saavuttaa Suomessa?

1. Palkkaero ei häviä ikinä, jos ei lopeteta valehtelua palkoista ja aleta laskea palkkaeroa, niinkuin EU ja ILO tasa-arvoisen palkkaeron laskemisen määrittelevät.
2. Ero poika- ja tyttölasten syntyvyydessä ei muutu (tasa-arvoluku 0,95), jos mieslääkärit eivät ala abortoida poikasikiöitä. Feministi Valerie Solanasin ohje sukupuolen perusteella tapahtuvasta selektiivisestä abortista kohdistuu juuri poikasikiöihin, mutta en hevin usko sen läpimenoon Suomessa.
3. Kansanedustajien mies/naissuhde ei muuutu (tasa-arvoluku 0,71), ennen kuin äänestyssalaisuus puretaan, mihin en hevin usko, vaikka jotkut varmaan niin haluavatkin tapahtuvan. Sama koskee presidentin vaaleja (tasa-arvoluku 0,32). Sen sijaan se, että naisministereitä on enemmän, saa arvoluvuksi 1, eli se ei olekaan tasa-arvo-ongelma!!!
4. Naisten työhön osallistumista (tasa-arvoluku 0,95) ei voida lisätä, jos naiset eivät itse halua mennä töihin. Tuskin Suomeen saadaan lakia, jolla naiset pakotetaan töihin. Sen sijaan se ei ole tasa-arvomittarina, mikä on miesten ja naisten työttömyysaste, vaikka se onkin parempi mittari tahattomalle työstä pois ololle.

Jos näitä neljää kohtaa ei saada kuntoon, tasa-arvoa on mahdotonta saavuttaa. Suomeksi: Demokratiamme ei salli tasa-arvon toteutuvan niin kuin WEF-hörhöt sen laskevat.

paulisumanen

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies". “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking - "Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard - "On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu