Vähemmän työtä, vähemmän palkkaa, Suomessakin

Helsingin Sanomissa oli lauantaina 23.4.2016 Minna Nalbantoglun kirjoittama juttu: "Vähemmän töitä, heikompi palkka".

Tässä yhden sivun tiivistelmä samasta asiasta Suomessa:

http://www.tasa-arvo.com/STAATUSkirjekansanedustajille.pdf

Täällä Hesarin juttu:

www.hs.fi/talous/a1461301145244

Siinä Ghazala Azmat toistaa vanhan, kaikkien tasa-arvoisesti laskevien työaika- ja palkkatutkijoiden tunteman totuuden siitä, että tehdyillä työtunneilla korjattu palkkaero sukupuolten välillä on nolla.

Itse ole kirjoittanut asiasta kaksi kirjaa. Ensimmäinen "Valhe, emävalhe, naisen euro on 80 senttiä" vuodelta 2009 on loppuunmyyty, mutta sen verKkoversiota voi lukea pdf:nä. Kirjan tekemisen aikana olin vielä niin naivi, että uskoin Tilastokeskuksen tekemiä työaika- ja palkkatilastoja, joten luvut ovat sinnepäin, mutta riittävän oikein.

http://www.tasa-arvo.com/u0-palkkatasa-arvokirja-net.pdf

Sitten ostin omaa tutkimusaineistoa ja kirjoitin kirjan uusiksi. Sen kustansi Kustannus HD vuonna 2011. Pyydä kirjastoasi tilaamaan tai osta minulta kympillä (paulisumanen miuku gmail piste com). Kokoaikatyötä miehet tekevät Suomessa noin 17-20 % enemmän kuin naiset. Eli työtuntikorjattua palkkaeroa ei ole. Tutkimuksen voi lukea täältä:

http://www.hrpub.org/download/20151130/SA6-19605042.pdf

Me suomalaiset työaika- ja palkkatutkijat siis tiedämme totuuden. Kun ostin antikvariaatista Elina Haavio-Mannilan kirjan vuodelta 1968 "Suomalainen nainen ja mies", niin eikö vain Haavio-Mannilakin totea kirjassaan, että erot miesten ja naisten palkoissa saattavat johtua siitä, että miehet tekevät enemmän töitä. Itse hän tuli tähän tulokseen, kun hän tutki lähdeviitauksen mukaan mies- ja naislääkäreiden palkkoja ja työaikoja.

Myös amerikkalaiset tutkijat Cha ja Weeden ovat tutkineet ylitöiden vaikutusta palkkaeroon ja todenneet eripituisten työaikojen selittävän eron kuukausiansioissa.

http://citeseerx.ist.psu.edu/viewdoc/download?doi=10.1.1.405.2594&rep=re…

Sukupuolten tasa-arvon tutkimusyhdistys patistaakin kansanedustajia rahoittamaan tutkimuksen, jossa palkkaero laskettaisiin EU:N virallisella tavalla eli jakamalla vuosiansiot tehdyillä vuosityötunneilla. Suomessa feministit vastustavat tätä, ts. eivät edistä tutkimuksen tekemistä, ja kun he hallitsevat kaikkia tasa-arvoelimiä, mitään ei tule tapahtumaan, ennustan minä.

Tasa-arvoinen palkkaerotutkimus on "disciplina non grata" eli "ei-toivottu tutkimus", koska se paljastaa totuuden.

Hesarin jutussa Matti Keloharju kertoo, etteivät he ottaneet huomioon tehtyjä työtunteja lasikattotutkimuksessaan, jossa he väittivät löytäneensä kaikki palkkaukseen vaikuttavat taustatekijät. Tutkija, joka väittää löytäneensä kaiken, ei ole oikeanlainen tutkija. Siksi minäkin kerron vain siitä, mitä olen löytänyt.

Lasikattotutkimuksen arviointia on täällä:

http://www.tasa-arvo.com/lasikattotutkimus.html

paulisumanen

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies". “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking - "Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard - "On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu