Huumoriblogi vasemmistoliittolaiselta

Vasemmistoliittolainen Antikainen jatkaa puolueensa uuden puheenjohtajan huumorilinjalla. Li Anderssonhan vaatii kuuden tunnin työaikaa kahdeksan tunnin palkalla.

Tässä kopio Antikaisen blogista: "Miesten ja naisten välinen palkkaero on tällä hetkellä noin 16,5 prosenttia ja siten voidaan arvioida, että tehty työaika huomioiden palkansaajina kokoaikatyötä tekevien miesten ja naisten välinen kokonaisansioero olisi suurin piirtein 23 prosentin luokkaa."

http://jiihooantikainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/219611-tyoajat-vuonna-2015

Antikainen ei ymmärrä tilastoista enempää kuin porsas Pohjantähdestä. Tuossa puheenvuorossa pilkataan matematiikkaa ja tilastotiedettä, mutta vasemmistoliitossa tieteelliset tosiasiat nyt eivät ole koskaan olleet kummoisessakaan huudossa.

Verohallinnon tilastojen mukaan Suomessa kaikki palkkaa saavat naiset ansaitsevat noin 77 % miesten vuosiansioista.

Tilastokeskuksen ajankäyttötutkimusten mukaan Suomen palkansaajanaiset tekevät noin 79 % miesten vuosityötunneista.

Joku voi nyt sanoa, että siinä on kahden prosentin ero. MUTTA, näissä luvuoissa ovat tietysti mukana myös ylityötunnit ja ylityöansiot. Kun ne ovat työtunneissa mukana yksinkertaisina, mutta palkoissa joko 50 % tai 100 % korotettuina, niin ….

MITÄÄN EROA EI SUOMESSA OLE MIESTEN JA NAISTEN KESKITUNTIPALKOISSA, kun ne on laskettu tasa-arvoisesti tehtyä työtuntia kohden, niin kuin EU-parlamentin päätöslauselma 2008/2012(INI) sanoo. Ja EU-komissio sanoo, että kyseinen tuntipalkkavertailu on EU:n virallinen määritelmä sukupuolten väliselle palkkavertailulle.

Vasemmistoliitto on feministipuolue, jolle faktat eivät ole mikään peruste. Kun Tarza Halonen sanoi virkaanastujaispuheessaan, että "naisen euro on 80 senttiä", siitä tuli kaikille vasemistopuolueille (ml. vihreät) poliittinen fakta, jolle tieteellinen totuus ei pärjää.

Vahinko (vai oliko?) presidentiltä, mutta onneksi meitä on monta, jotka emme usko "poliittiseen totuuteen".

paulisumanen

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies". “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking - "Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard - "On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu